Koska tämän pullon ominaisuuksista, kuten kypsytyksessä käytettävistä tynnyreistä (jotain sherrya, mutta mitä?) ja ylipäänsä Flora&Fauna -sarjasta oli vaikea saada tietoa, niin mennään suoraan maistelujen pariin. Perehtyneemmät voivat mieluusti tuoda lisävaloa asiaan.
Mortlach 16yo, 43 % "Flora & Fauna":
Mortlach 16yo, 43 % "Flora & Fauna":
Tuoksussa mehukasta punaista makeutta, toffeeta, pehmeää karkkimaisuutta. Vaikkakin varsin makea, niin siitä huolimatta herkullinen tuoksu.
Maku seuraa tuoksun makeutta, valtavan herkullinen ensivaikutelma! Punaista ja toffeekarkin makeutta ryhdittää joku ruskea rustiikkisuus, joka tuo ison kasan luonnetta tähän. Makeita rusinoita. Hyvin lähellä caol ilan DE:tä, ilman savua. Kuin karkkia, eikä muodostu ätkälätkäksi. Nam. 90.
Ville: Tuoksu sherryinen, kuivattua hedelmää, viikunaa, taatelia. Ei kuivia viinimäisiä piirteitä. Makea. Mehevää puolikuivaa luumua. omassa kategoriassaan erityisen miellyttävä. Maku: Tuli mieleen joku fiinimpi HP, makeutta ja mausteisempia kuivahedelmiä löytyy. Myös ihan puhdasta punaisuutta. Keskivaiheelle tulee kuivempaa sherryviskille tyypillistä tunnelmaa, sikarilaatikkoa. Todella hyvin balanssissa ja jättää mukavan tuntemuksen suuhun. Villen pisteet: 90.
Myös Smoke on the Water oli maistanut tämän viskin.
Flora & Fauna oli Diageon sarja yhtiöryppään edustavia viskejä, eli samanlainen puolivirallinen pulloite kuin Classic Malts. Kysessä ei siis ole varsinainen IB-pullotus.
VastaaPoistahttp://www.whiskydesignaward.com/2012/01/flora-fauna-series-bottlings-by-united-distillers-now-diageo/
Ilmeisesti Mortlachia ei juurikaan ole tarjolla OB:ina, vaan tuotanto menee pääasiassa blendeille ja yksityisille pullottajille.
Tästä tasting-jutusta löytyy hieman perusfaktaa Flora & Fauna -sarjasta:
VastaaPoistahttp://www.mallaswhiskyseura.fi/kertomukset/2010_6.php
Jos käytetään dikotomiaa OB/IB, niin sarja kuuluu kyllä OB-puolelle.
Miltei koko Mortlachin tuotanto kuluu Diageon blendeihin.
/Terv. I.R.
Kiitos linkkivinkistä, tuo olikin oikein kattava tietopaketti. Näistä on välillä hieman vaikea saada tolkkua...
VastaaPoistaKiinnostava artikkeli! Viskiharrastuksen 2000-luvullla aloittaneen onkin hankala hahmottaa kuinka harvinaisia single maltit vielä viime vuosituhannella olivat. Classic Maltsit ovat tulleet vastaan aiemmin, mutta eipä todellakaan ole käynyt mielessä että ne ovat olleet aikasa UD/Diageon ainoat singlet. Hurja juttu.
VastaaPoistaMukavaa muuten huomata että blogiin tulee kommentteja. Tervetuloa muutkin lukijat.