tiistai 29. marraskuuta 2011

Bowmore Enigma 12 yo, 40 %

Maistossa perus-Bowmore, jota saa kohtuuhintaan esim. Helsingin ja Tallinnan välisiltä lautoilta. Omasta litran pönikästä maksettu muistaakseni 40 €. 

T: Maltaisen hedelmäinen tuoksu, jotain hunajaan viittaavaa? Öljyisiä (fenoleja?) vivahteita. Tuoksun hedelmät jo tummemmasta päästä, hedelmäsiirappia/uutetta? Ehkä kypsempää ananasta. Myös kukkaisuutta, vierailevan haistajan nenän mukaan mesiangervoa whatever that is.
M: Maltainen perusviskin ensituntuma, jota seuraa turpeinen savu. Turve on tuntumaltaan varsin nuorta ja hieman pistävää, mutta ei epämiellyttävää. Viime aikoina maistettujen selvemmin savuisten viskien jälkeen tämä turpeisuus tuntuu miellyttävältä. Hedelmät ja kukkaisuus piileksivät taustalla ja tulevat esiin kun kieli kyllästyy makustelemaan turpeisuutta. Terävä. Loppumaku jopa hapokas, hieman maisteisuutta samaan malliin kuin hiilihapotettu vesi maistuu hieman "mausteisemmalta" kuin kraanavesi.

Yhteenvetoa: Tämä pullo on ensimmäisiä viskejäni ja sitä on hörsitty ja pitkälti yli puolen välin. Nyt pienen tauon jälkeen sen makuprofiilista löytyy muiden sittemmin maistettujen Bowmorejen jälkeen samoja elementtejä, mikä aiheutti pienehkön ahaa-elämyksen. Erikoisesti tämä viski on välillä maistunut vallan mainiolta ja toisinaan tympinyt isosti. Nyt oli hyvä päivä. Kyseessä oli paluu hyvän turpeisen, ei liian raskaan perusviskin pariin, jota voisin kuvitella juovani samoin tein useammankin naukun. Tähän paikkaan erittäin mukava iltamyssy! 88.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti