keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Jura 16yo, 40 %

Maistossa Jura 16yo Diurachs' Own, 40 %. Tätä saa alkosta hintaan 48,90 €. 

Tuoksussa nahkaa, öljyä ja tummaa hedelmää. Maanläheisyyttä. Alkuun tunkkainen, sitten paranee. Konjakkimaista makeutta, hentoa parfyymisuutta. Ylikypsää mansikkaa, kuivattua luumua, hyvällä mielikuvituksella jopa kypsää banaania. Mokkatryffeliä. Yleisesti ottaen miellyttävä, lämmin ja antava tuoksu.

Maussa varsin raikas, mutta täyteläinen, hieman viinimäisen kuivattava suutuntuma. Maku on tuoksua raikkaampi. Sitten mausteinen alkoholisuus jota seuraa miellyttävä turpeisuus, joulumausteita ja kahvisia/suklaisia aromeja. Turpeisuudessa on jotain samaa kuin Highland Parkissa, kuitenkin tummempana. Aromikas ja luonteikkaan turpeinen viski, jonka jälkimaussa on tammea ja jopa jotain metallista. 87.

Ruokakokeiluja jatkaakseni maistoin tätä myös kipakan (chiliä ja valkosipulia) jauhelihakastikkeen jälkeen. Ruoka korosti epämiellyttävän pistävällä tavalla alkoholisuutta ja mausteisuutta viskissä. Tämän jälkeen söin muutaman vaahtokarkin ja maistoin taas. Marsumeloonit olivat syöneet viskistä hedelmäisyyden ja kivat tummat sävyt pois tyystin. Jäljellä oli hyvin vesimäinen pliisu esitys. Sitten siirryin Fazerin vaaleaan maitosuklaaseen, joka palautti viskin aika lähelle alkuperäistä fillistä ja korosti muun muassa noita turpeisia ominaisuuksia. Näistä kolmesta vaihtoehdosta sokolaati toimi siis parhaiten. Jatkamme, saamme kenties elää.

1 kommentti:

  1. Mielestäni juurikin samaa tasoa kuin Highland Park ja myös samalla käyttötarkoituksella eli sopii "vierasviskiksi". Ei ole liian turpeinen alottelevalle maistelijalle eli suosittelen hankkimaan "kokoelmaan".

    VastaaPoista