maanantai 27. helmikuuta 2012

Glenmorangieta Uisgessa

Uisgepäivitykset jatkuvat. Glenmorangie on mielestäni lupaava brändi ja ensimmäisellä kerralla maistettu 18yo iski todella hyvin. Toisella kerralla se taas ei oikein maistunut ja kolmannella taas palautti uskon. Miksi tislaamo tekee viskiä, jonka maku vaihtelee maistelukerroittain?!? Joka tapauksessa makuprofiilina appelsiininen, mutta kuitenkin suun täyttävä viski on vaikuttanut mielenkiintoiselta. 


Glenmorangie Finealta, 46 %

Finealtassa on käytetty turpeistettua mallasta ja kypsytystä on harjoitettu ex-bourbonissa ja sherryssä.

Tuoksultaan perusmakea, kuitenkin aika vaisu. Savua jossain taustalla. Hedelmäinen ja alkoholisuuttakin löytyy. 

Maultaan mukava miedon savun ja kypsän oranssin hedelmän liitto. Lopussa turpeisuutta. Tätä joisi kyllä mielellään! 90.


Glenmorangie 25yo, 43 %

Tämä high-class-viski on viettänyt aikaansa niin ex-bourbonissa, sherryssä kuin ranskalaisessa burgundytynnyrissä. Hinta menee päälle 300 €:n ulkomaillakin, mikä kyllä järkytti satunnaista messukävijää. 

Tuoksu on massiivisen monivivahteinen. Appelsiinimäisyyteen yhdistyy hieman tummempia elementtejä, nahkaa. 

Maussa on kuiva suutuntuma, tanniineja. Sitten hedelmäisyys syrjäyttää kuivattavuuden ja tuo vahvan maanläheisen, mutta yllättävän raikkaan tunteen. Hieno ja tasapainoinen viski, mutta ehkä jotain lisäpotkua voisi toivoa. Nyt kun jälkikäteen tiedän hintatason, en kyllä maksaisi lähellekään moisia summia tästä. 90.

1 kommentti:

  1. Harmittaa että en maistanut 25 vuotiasta kun oli mahdollisuus. Glenmorangie Astar oli muuten kyllä mahtava. Sehän oli ihan selvästi Original^2.

    VastaaPoista