perjantai 3. helmikuuta 2012

minä menen: Uisge 2012


Vajaa viikko Uisgeen, innolla odotan. Viskisieppo on koonnut sivuilleen Uisgeviikolta muutakin ohjelmaa, joten en rupea niitä tässä toistamaan. Listaan vain hieman, mikä itseäni kiinnostaa.

Pikkulinnussa on viikolla 6 päivittäin vaihtuva UISGE-suositusviski ja n. 20 uutuusviskiä kampanjahintaan. Täällä olisi tarkoitus piipahtaa joko maanantaina tai tiistaina. Kaivopihan Dubliner voisi sitten olla toisen päivän kohde Bowmore-erikoispromollaan. Mikä ettei vaikka lounaalla kävisi täällä? Ruohiksen One Pint pubissa on MacKillop's Choice single cask -kamppis, johon olisi myös mukava ehtiä. 

Keskiviikkona on sitten kaksi mielenkiintoista settiä: Punavuoren Affenessa Ardbegia, jossa kattauksessa TEN, Corry, Allikaattori ja Blasda. Hinta 20 €. Viidessä pennissä taas on tarjolla:

*Rare Auld Imperial 1995 54,1% Speyside
*Rare Auld Glen Moray 1986 51,7% Speyside
*Rare Auld Caol Ila 1981 54,8% Islay
*Rare Auld Bunnahabhain1979 49,6% Islay
*Black Bull 12yo 50,0% Deluxe Blended
*Big Smoke 40,0% Blended Islay Malt

Mutta noista ei ole mitään varsinaista kattausta, vaan niitä saa ostaa normihinnoin 1-4 cl (vaikka paikalla onkin asiantuntijajeesiä). Tämä mielestäni vähentää setin kiinnostavuutta, joten valitsen Artut.

Itsessään Uisgessa on monta mielenkiintoista tasting-tapahtumaa. Täytyy toivoa, että johonkin mahtuu mukaan. Perjantai-ilta on sitten tarkoitus päättää klo 21 Punavuoren Ahvenassa järjestettävässä Laphroaig-tastingissa, jonka kattauksesta löytyy 10yo, 3wood, QC, 1981 27yo ja joku ylläri. Hinta 35 €. 

Viskintäyteinen viikko siis tulossa! Siihen onkin valmistauduttava huolella, joten tänään on tarkoitus maistaa pari Caol Ilaa. Niistä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti