tiistai 21. helmikuuta 2012

Uisge ja IB-pullottaja Douglas Laing

Yksityiset pullottajat olivat Uisgen valopilkkuja: Noista löytyy yleensä aina uusia versioita lempitislaamojen tuotteista ja vietinkin pitkän tovin pariin eri otteeseen Douglas Laingin kojulla. Kyseinen pulju on perustettu vuonna 1949 ja teki ensialkuun blendejä. Vuonna 1999 se päätti ruveta tekemään single maltia todettuaan, että sen viskit ovat liian hyviä sekoitteisiin. Uisgessa oli tarjolla varsin mukava kattaus hyviä viskejä sekä myös rennommalla otteella pari vatted maltia, joista maistoin Highland Parkin ja Bowmoren risteytyksen. Isona plussana näissä oli edullinen hinta: 1 € / 1 cl, mitä hintaa näki Uisgessa harmillisen vähän, vaikka tarjolla oli monella tiskillä hyvin bulkkituotteitakin. 8 € ravintola-annoksesta ei kaikkien tuotteiden kohdalla ollut kohtuullinen messutarjous, joskin tätä myös kompensoitiin hyvillä diileillä joillakin toisilla osastoilla. 


Douglas Laing Highland Park 15yo, Old Malt Cask Series, 50 %

Tuoksu on mukavan hedelmäinen, herkullista trooppisuutta! 

Maku on turpeinen, keltaisen hedelmäinen yhdistelmä, jossa tuntuu HP-tyyppinen jälkimaku parhaalla tavalla. Maukasta kertakaikkiaan. 92.


Douglas Laing Double Barrel Highland Park & Bowmore, 46 %

Tuoksu on edelliseen verrattuna tunkkaisempi, hieman savuisempi, makea. Bowmorelle tyypillistä possua tulee esiin.

Maku on tasapainoinen ja pitkään suun täyttävä. Siinä on monta elementtiä, ikään kuin koko range makuja. Kuitenkin yleisvaikutelma on aika nuori ja raakakin. Nuoruus tuntuu erityisesti jälkimaun pienenä kitkeryytenä. 83.Douglas Laing Laphroaig 15yo, Old Malt Cask Series, 50 %

Tuoksussa tyypillistä laphroaig-savua, taittuu suolaiseen possuun päin (tämä maistettu eri päivänä kuin edellinen double barrel, eli possuhavainnot olivat erilliset).

Maku on makea, suuntuntuma alkuun aika hyökkääväkin. Hyvin merellinen, suolaa. Vaikea, mutta herkullinen. 88.


Douglas Laing Port Ellen 28yo, Old & Rare Selection, 54,6 %

Tämä oli yksi niistä puteleista, jotka messujen alussa ohitettiin vailla tunnontuskia "out of my league" -ajattelun vuoksi. Kun kuitenkin messujen loppuvaiheissa ei oltu enää köyhiä eikä kipeitä, tuli sitten maistettua elämäni ensimmäinen PE. Ja onneksi tuli.

Tuoksussa suolaa, merta, suklaata, pippuria, kirsikkaa. Hyvin lämmin. Merellisyys pääosassa.

Maussa varsin tuoretta hedelmää, sopiva öljymäisyys, sitten tallia. Sherry tuntuu, mustikkaa. Alkoholi on voimakas, mutta miellyttävä. Loppuun todella pehmeä kypsän kirsikkainen turve. Varsin upea ja monipuolinen suutuntuma: täyttää suun. Harvinaisuus on saattanut vaikuttaa pisteytykseen hieman. 96.


Douglas Laing Tamdhu 21yo, Old & Rare Selection, 55,3 %

Tuoksussa pähkinää, tarkemmin peanut butter jelly sandwichia. Kuivaa, syvää nahkaa! Erinomainen tuoksu!

Maussa tummaa punaa, sitten isoa alkoholia. Onko kuitenkin tympeä? Suutuntuma on varsin herkku: sopivaa öljymäisyyttä ja leveyttä riittää. Tynnyri tuntuu sopivalla tavalla puumaisuutena. Tuoksu vie tätä viskiä kohti taivaita ja maku palauttaa sitten hieman maanpinnalle. 91.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti