torstai 23. helmikuuta 2012

Teerenpeli 8yo, 43 %

Teerenpeli oli viskeineen Uisgessa paraatipaikalla, joten kannatusmielessä piti maistaa heidän 8-vuotiaansa. Koin tästä siemauksen kerran aikaisemminkin Suuret oluet pienet panimot -messuilla (hyvä meininki btw), mutta nyt se pantiin sitten kunnon testiin.

Teerenpeli 8yo, 43 % (Alkossa 0,5l: 79,90 €)

Tuoksu on varsin raikas, "perusviskimäinen", sitten banaania ja bourbonille tyypillistä vaniljaisuutta.

Maussa alkuun tulee vesimäinen suutuntuma, sitten vaatimaton alkoholin puraisu. Yleislinjana maistuu viskiltä. Kokonaisuus on kuitenkin auttamattoman pliisu, vaikka tässä ei mitään varsinaista vikaa olekaan. 76.

Täytyy sanoa, että harmi. Mielellään sitä suosisi suomalaista, mutta tässä on aikamoinen bulkkiviski käsillä. Toki ruotsissa on pyöritetty bisnestä pidempään, mutta ei voida kyllä samana päivänä puhua Teerenpelistä ja Mackmyrasta. Mackmyra on lähtenyt rohkeasti tekemään uusia avauksia (katajasavustus, lakkaviimeistelyt), joten jotain erityistä toivoisi Teerenpeliltäkin. Tai sitten perustuotteen pitäisi vain yksinkertaisesti olla parempi. Alkon hinnalla ei ole mitään tekemistä tuotteen laadun kanssa, mutta tuetaanhan sillä vahvasti kotimaista viskikulttuuria. Alku ei ole koskaan helppo.

1 kommentti:

  1. Brändi Teerenpelillä on loistava, mutta kuten kirjoitit ei tuo viski yksin kanna. Mielestäni heidän kannattaisi tehdä pikkueriä jotain spesiaalimpaa kokeilua, missä olisi vahvasti suomalaisia tuoksuja ja makuja mukana.
    Siitä mainitsemastasi vaihtarista (savuista..), järkätään asiaa jahka saan tunnukset viskikaapin puolelle niin ollaan yhteyksissä.

    VastaaPoista