perjantai 24. helmikuuta 2012

The Glenlivetiä Uisgessa

The Glenlivetissä ollaan konstailemattomien perusviskien parissa. Ei ihmeempiä kikkailuja, finistelyjä tai savusteluja. Oma kokemukseni on, että viskiharrastuksen alkuvaiheessa nämä voivat olla hieman tylsiä, kun eivät tarjoa oikein mitään äärielämyksiä. Maun kehittyessä herkkyyttä ja vivahteita alkaa kuitenkin arvostaa. Tai sitten ei. Sun kuitenkin huomasin, että näistä on omalla kokemuksellani vaikea löytää liiemmin adjektiiveja kuvaamaan viskiä. Sen kyllä kykenee sanomaan, onko viski hyvää vai ei. Which is nice.

The Glenlivet 12yo, 40 %

Tuoksussa raikkaita elementtejä: päärynää, vaniljaa. Tähän Gordon Muir antoi hyvän vinkin tastingissaan: klyyvaria ei välttämättä kannata tunkea syvälle lasiin heti ensialkuun, vaan tuoksutella hieman (n. 10-20 cm) kauempaa, jolloin esille saattaa nousta erilaisia aromeja. Tästä nousi tuo mainittu päärynä. 

Makuna on hyvin puhdas päärynäinen mallas. Vaniljaa. Perushyvä. 83.


The Glenlivet Nàdurra 16yo, 54,2 % batch 11091 (?)

Tuoksussa kirpakoita hedelmiä, sitten tallimaisia vivahteita.

Suussa tuntuu alkuun hyvin hyökkäävä alkoholisuus, joka kuitenkin tuntuu hyvin miellyttävänä. Maussa on trooppisia hedelmiä ja banaania. Oikein maukas banaaninen "perusviski". 88.


The Glenlivet 21yo Archive, 43 %

Tuoksu on makean päärynäinen

Suutuntuma on älyttömän pehmeä, hieman öljymäinen. Kertakaikkisen nätti ja tasapainoinen esitys. Tässä on jo vanhan viskin vikaa. Nam. 90.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti