keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Highland Parkit vertailussa

Tarjoutui mahdollisuus maistella rinnan kolmea perusluokan Highland Parkia. Keskimmäinen on Lissabonin lentokentältä ostettu (n. 40e) taxfree-pullo. Lopussa annetut pisteet.highland park 12yo, 40 %:

Tuoksu: hedelmää, raikas, pommac, toffeeta,
Maku: kuiva ensimaku, päärynää, turve alkaa potkia jo aika pian. yllättävän kypsä alkoholisuuden määrä. jälkimaussa myös maustetta. toisella maistolla terävämpi kuin 1998. jälkimakuakin löytyy. koko elämys ylipäänsä raaempi ja nuorempi kuin 18yo. alkoholia saisi olla enemmän. 86.


Highland park 1998/2010 travel retail, 40 %

Tuoksu: sulkeutuneempi, miedompi, tummempi, häilyvää turvetta, jotain epämiellyttävämpää tärpättiä, fenoleja.
Maku: selvästi öljymäisempi rakenne, kuitenkin jotenkin tympeä. hp-maisuus häilyy, mutta taustalla. 81.


Highland park 18yo, 43 %

Tuoksu: rikkain, kompleksinen, yrttinen, aromikas, hedelmistä kypsin, myös voimallisuutta.
Maku: sopiva öljymäinen rakenne, jota siivittää mausteisuus ja raikkaat hedelmät. jälkimaussa suun täyttävä turpeisuus. toinen maisto: ananaisuutta. 92.

Loppukaneetti: Highland park 18 yo on parhaita viskejä, joita olen maistanut. Sen myötä heräsi mielenkiintoa myös vielä parempien HP:iden maistamiseen.

-----------

EDIT 1.10.2012: Nyt kun noita "vielä parempia HP:ita" on maistettu, tuli maistettua myös 18yo ajan kanssa uudelleen. Se herätti seuraavia tuntemuksia:


Highland park 18yo, 43 %
Tuoksu: maanläheistä mausteisuutta, inkivääriä, vaikea sanoa, taittuuko keltaiseen vai punaiseen päin. Jopa jotain karkkista makeutta. Kovaa hedelmää.

Maku: Hyvin tasaisesti suuhun levittyvä maanläheisyys, jota hennon mausteisen kihelmöivä alkoholisuus seuraa. Kuivunut naava tai sen suuntainen turve on tälle se ominaisin maku. Ei olla siis keltaisissa eikä sen kummemmin punaisissa tunnelmissa. Kihelmöinnin voi nähdä olevan myös merellistä suolaisuutta. Jälkimaussa suuhun jää pehmeä tupakkainen ja sikarilaatikkoinen turpeisuus, josta myös nugaan tuntemuksia voi löytää. Jälkimaku on todella pitkä. Tämä on suoraviivaisempi kuin 21yo, ja enemmän keskittynyt jälkimakuunsa. 90.

1 kommentti:

  1. Highland Park 18yo maistettu uudelleen ja nuotteja "päivitetty".

    VastaaPoista