sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Balvenie 21 yo PortWood

Villen maisteluja:

Kyseessä on yksi lemppariviskeistäni ei-savuisten joukossa. Toinen pullo jo menossa viskiurani aikana. Tämän toi Hollannin serkku, ja hintaa kertyi hiukan yli sata euroa (0,7l). Ei siis missään nimessä edullinen juoma, mutta eihän se tarkoita kuin alle kuuden euron ravintola-annosta. Kotona kippaaminen on siis kuin laittaisi rahaa pankkiin..
Balvenie 21 yo PortWoodTuoksu: Makeaa nektaria, hunajaa nenäntäydeltä, taustalla mausteista kanelia ja muskottia, mutta myös jotain hyvin kukkaista. Erittäin miellyttävä tuoksu, hienostuneisuutta. Hedelmistä nousee mieleen persikka ja päärynä, mutta yleissävy kuitenkin enemmän kedonkukkamainen kuin hedelmäinen.Maku: Aivan huikean herkullisen makea hunajasima. Minkäänlaista epämiellyttävää alkoholia ei tunnu, vain täyteläisyyttä, jopa fudgemaista pehmeyttä joka sulaa suuhun. Hedelmät tulevat nyt voimakkaammin, persikka nousee korkeimmalle. Mausteet seuraavat perässä, ja niitä onkin aimo liuta. Edelleen kanelia, mutta myös maustepippuria ja neilikkää, vaniljaakin. Pitkä jälkimaku jatkuu mausteiden ryydittämänä, ja lopuksi suuhun jää leijailemaan pähkinätoffeen sävyjä, ja aavistus tummaa viiniä - porttia kenties :)95p


Edelleen siis maistuu Balvenien 21 vuotias. Kertakaikkisen hieno viski silloin kuin ei halua savupommia suuhunsa.


Jatketaan tähän perään 4.11.2011 Elävänpullon maistelu samasta tuotteesta (Hollannista 93e/0,7l): 

Lähtökohtana tämän viskin aikaisempaa batchia maistettu ja pidetty erityisen paljon. Tämä oli siis ensimmäinen todella maistunut ei-savuviski, jolle annoin tuolloin 96 pistettä.

T: viinimäinen, hunajaa, kypsää kirsikkaa.
M: suutuntuma kuiva, sitten hunajaa. Erittäin herkkä. Jälkimaussa lämmittävää viinimäisyyttä. Hyvä viski kyllä, mutta missä Portin aromit? Jotain pähkinää vielä löytyi, muskottia? 85.

Yhteenveto: Tämä viski oli pettymys tai sitten se ei vain tällä kertaa maistunut. Ei hintansa väärti. Perästä kenties vielä kuuluu kun tätä maistetaan uudestaan.


1 kommentti:

  1. Maistelinpa minäkin tämän pullotteen ja lisäsin nuottini mukaan. Kovasti tuli hajontaa Villen vastaaviin.

    VastaaPoista