maanantai 26. marraskuuta 2012

Powers Gold Label Irish Whiskey, 40 %

Tämä viskiä tuotiin minulle läpällä joskus pullonpohjat, kun olin aloittanut viskiharrastukseni. Tuojan pointti oli ilmeisesti tuoda lähtökohtaisen huonoa viskiä. Tuolloin taisin sitä näkäräisen ottaa tastingin yhteydessä, eikä todellakaan vakuuttanut. Pullo on sen jälkeen odottanut sopivaa hetkeä ja "tervetuloa paskojen viskien maailmaan" -blogipostausta. Nyt tuo hetki tuli, joten maistetaan.

Powers Gold Label Irish Whiskey, 40 %

Tuoksu: Makeaa kypsää banaania, bourbon-vaniljaa, hieman kynsilakanpoistoainetta. Tiettyä raakuutta, mutta ei itse asiassa paha. Taustalla hieman itämaisia mausteita.

Maku: Kova pistelevä suutuntuma, muuttuu sitten mausteiseksi kihelmöinniksi. Yleistunnelmassa hunajaista liukkautta ja mausteinen kihelmöivyys jatkuu läpi kaaren. Jälkimaussa vaniljaisuutta. Maut ovat yleisesti ottaen mietoja, eivätkä säväytä suuntaan tai toiseen, mutta eivät pahasti potki vastaankaan. Yleisilmeessä on kuitenkin sellaista epäpuhtautta, joka verottaa kokonaiselämystä. Helppo viski juoda kuitenkin ilman muuta 72.

Kommentti: Yllättipä iloisesti. Ei päästy paskojen viskien maailmaan, sillä tätä naukkaili jopa kohtuullisen mielellään. Pullossa lukee "whiskey with distinctive pot still character" ja myös triple distilled, joten puhtaasti kolonnitislainbulkista ei ole kyse. Lisäksi Google kertoo kyseessä olevan Irkkujen myydyin viski, joten sivistin itseäni samalla pienen palasen verran irkuista. Kyseinen kaverini on tervetullut tekemään minulle viskijäyniä jatkossakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti