perjantai 9. marraskuuta 2012

Macallan Whisky Maker's Edition, 42,8 %

Maistossa Macallanin Whisky Maker's Edition, joka kuuluu sen 2009 lanseeraamaan 1824 travel retail -sarjaan. Kyseisessä pullotteessa ei ole ikämerkintää, mutta sarjaa kuvataan hohdokkain sanankääntein: 

Tätä maistettaessa ei ollut tietoa pullon hinnasta eikä muistakaan tiedoista.
 
Macallan Whisky Maker's Edition, 42,8 %

Tuoksu: Alkuun jouluista omenaa ja rauhallista sherryä. Lasin pyörittämisen jälkeen hentoa huumaavuutta, miellyttävä punainen pehmeä tuoksu. 

Maku: Maanläheinen punaisuus levittyy heti alkuunsa suuhun myös jonkun hieman epäpuhtaan tunnun kera (joka sitten poistuu kyllä). kepeähkö sherryisyys, jota sitten kohtuuvoimakas ja hieman mausteisen kihelmöivä alkoholi seuraa. Alkoholi ei ole pistävää sinänsä, mistä propsit. Alkoholin jälkeen suussa voimistuu eilen juotu sherry (sanoin kuvainnollisesti) ja pieni kihelmöinti jää, mutta samassa sarjassa löytyy kyllä niin paljon parempia viskejä. 82

Ville: T: Aika tamminen. Mallasviskin täyteläistä paksua tuntua. Leppoisaan hörsimiseen. M: Alkuun kivaa toffeemaisuutta, täyteläinen punainen ensituntuma, jossa nahkaa ja punaisempia tuntemuksia. Alkoholin pyyhkäisyn jälkeen ei oikein tapahdu paljon mitään. Jälkimaku on hyvin puinen, tamminen, kuiva, puolitympeä. Tähän olisi suonut vielä vähän jotain lisää. Tuoksu ja ensipuraisu ovat tämän parasta osaamista. Villen pisteet: 85.

Kommentti: Sain tästä samplen kaverilta, mutta hintaa on näyttänyt maailmalla olevan n. 70 € alun perin ja sittemmin reilusti enemmän. Ikämerkitsemättömästä viskistä aivan liikaa, mainospuheista huolimatta. Ei putoa Macallan tähän suuhun edelleenkään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti