keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Ardmore 12yo 1994-2007, The single malts of Scotland, 46 %

Blogin ensimmäinen Ardmore on IB-pullote. Ennakko-odotuksia ei ole, siispä härkää sarvista.

Ardmore 12yo 1994-2007, The Single Malts of Scotland, 46 %

Tuoksu: Palavaa maihinnoususaapasta. Sitä savua, jota tulee kun tuoreita pihkaisia männynoksia poltetaan. Omanlaisensa persoonallinen, lasin pyörittelyn jälkeen jopa aika voimakaskin savu. Kuiva ja miellyttävä. Lasissa viettämisen jälkeen makeus lisääntyy ja savu hieman väistyy.

Maku: Kova ja suun täyttävä lasku kitaan, johon jopa hieman tulisen polttava alkoholi istuu aika kivalla tavalla. Rakenteeltaan suoraselkäinen ja terävä viski. Onko kuitenkin hieman yksioikoinen? On, mutta aina ei sen kummempaa tarvitse. Tämä on metallityöläisen perjantai-iltapäiväviski: heviä taustalle ja Ardmorea lasiin, toimii. 90.

Ville: T: Poltettua kumia ja villasukkaa. Ei erityisen vahva, mutta hienostuneella tavalla kiva savu. Ei mausteisuutta rinnalla. Jäin oikein nuuskimaan tätä. M: Ensihörpyn alkoholi varsin vahva ja vyöryvä. Ensikosketuksessa kumimainen savu. Nielaisun jälkeen hieman likainen jälkimaku jossa ollaan edelleen savuisissa meiningeissä: lakua, maustepippuria, neilikkaa. Ei ole kuitenkaan samalla tavalla miellyttävä kuin tuoksussa. Tiettyyn mielenlaatuun kiva: rehdin suoraviivainen ja miehekäs. Olisi voinut olla vähemmänkin robusti. sopisi on the rocks -lasiin ja juotaisiin örähdellen 6 cl:n hörppyinä kerralla. Kiva uusi tuttavuus. Äijäviski. Villen pisteet: 88.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti