keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Laproaigh 13yo 1998-2011, Sinclair, 46%

Laproaigh 13yo 1998-2011, Sinclair, 46%

Tuoksultaan alkuun hieman epäpuhdas, imelää makeutta, eikä kovin voimakasta savua. Lasin pyörittämisen jälkeen savu tulee esiin makeuden kuitenkin säilyttäen. Epäpuhtaus häipyy samalla. Pehmeän maltillinen turveviski, pehmeä, mutta yllätyksetön. 
 
Maku alkaa hyvin maltillisen pehmeänä leviämisenä suuhun. Makea yleisilme, joka kuitenkin nyt sallii jo voimakkaammaan savun tulevan läpi. Savu on tuttua lapparia ja se on integroitunut tähän hyvin. Pehmeä viski, jossa savu on mukana, mutta ei pääosassa. Rakenne on kuitenkin jotenkin lattea, ja mukana oleva alkoholi ei toki näillä volteilla potki, mutta on kuitenkin pikemminkin pistävä kuin erityisen pehmeä. Makeus antaa tälle laajuutta, mutta taso säilyy bulkkitavarana. Ehkä Laproaig toimii joko itselleni parhaiten joko helpon/nuoren suoraviivaisena, tai sitten monipuolisemmilla ominaisuuksilla varustettuna huomattavasti laadukkaampana/iäkkäämpänä. 84.

Ville: T: Ensitunnelma hedelmäinen verrattuna peruslapparin tuoksuun. Tuorettakin hedelmää. Hyvin keltainen tunnelma, hieman ponsua ja liuotinmaisuutta pinnan alla. Vanhaa muistellen joskus tällaisesta tuoksusta on sukeutunut mahtava maku. Ei erityisen tyypillinen Laphroaig. Turvetta kyllä, mutta ei nuotiota tms. M: Ensimmäisessä hörpyssä turvesavu tervehtii savuviskimäisesti. Miellyttävä, joskin edelleen hieman epäpuhdas ensikosketus. Nielaisuvaiheessa alkoholi suorastaan pistää hieman ikävästi. Sen jälkeen alkaa juureva makupaletti nousta kitalaesta. Maku jää kuitenkin hieman lyhyeksi, eli äkkijyrkkä kokonaissetti, jota tietty epäpuhtaus heikentää. Hetken aikaa hörpittyään tietää kyllä juoneensa Laphroaigia, sillä tuttu lakritsainen paksuus jää suuhun. Villen pisteet: 84.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti