perjantai 13. tammikuuta 2012

Springbank Claret Wood 12yo, 54,4 %

Springbankin Claret Wood 54,4 %, eli Bordeaux'n punaisissa tynnyreissä viimeistelty viski, kiitos samplesta Viskiä kiitos.

Tuoksussa alkoholi tuntuu, lisäksi punaisia juttuja, mutta nenä taisi mennä tukkoon suolaisesta ja rasvaisesta
patongista. Benriach Authenticuksen tavoin ei kutsu jatkamaan.

Maku alkaa hyvin makealla viinimäisyydellä, sitten tanniinit ja alkoholi. Mukavan öljyinen rakenne, josta riittää täyttämään suuta. Mutta missä on jälkimaku? Hieman suklaisia piirteitä nousee, mutta aika pienesti. Tarvitsee vettä. Vesi pyöristää, tuo maanläheisyyttä mukaan. Maustemaista kihelmöintiä. Ja myös jälkimakua, jossa tummat aromit nyt voimistuvat. Joulumausteisuutta? Liika vesi pliisuntaa hedelmäisyyttä, mutta tuo kyllä jälleen kuivattua luumua ja muita tummempia fiilareita mukaan. Harmillista, että tuoreiden hedelmien osuus on tässä niin pieni. Sopisivat hyvin mukaan. Suuhun jää maiston jälkeen ok-fiilis (ei tule sekoittaa varsinaiseen jälkimakuun), mistä yksi lisäpiste. 82.

Ville: T: Kypsiä, jopa ylikypsiä hedelmiä. Ylikypsästä luumusta valuvaa hedelmämehua. Jälkkäriviinimäisiä juttuja, jopa makeaa sherryä. Tätä on ihan kiva haistella. Mukava pehmeä ei-savuviski. M: tuoksu ja ensimmäinen maku eivät oikein osu yksiin. Alkuun aika vahva pisto, sitten vasta alkaa pyöristyä. On kuitenkin edelleen hedelmää ja makeaa viiniä, joka saa jo kuivempaa fiilistä. Jouluista pähkinä-rusina-sekoitusta kuorineen, kuivattaa suuta. Ei mikään huippuviimeistely, maut alkavat hajota. Jälkimaku on kyllä pitkä, mutta ei aromeiltaan erityisen miellyttävä. Jää hieman tunkkainen fiilis. Oman sarjansa edustajana puolustaa paikkaansa kyllä. Tällaiset ovat minulle pikkukivoja viskejä. Villen pisteet: 84.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti