torstai 19. tammikuuta 2012

Glenfiddich Malt Master's Edition, sherry cask, 43 %

Keskiviikon ketterissä Villen ja Pastaaks' tässä -ruokablogisti Simon maistettiin tällä kertaa viisi sekalaista viskiä, joista ensimmäisenä lasissa ikämerkinnätön Glenfiddich Malt Master's Edition, 43 %. Puljun omien sanojen mukaan on ensin kypsytetty perinteisissä tammitynnyreissä 'for a number of years' ja siirretty sitten sherrytynnyreihin 'for its final years of maturation'. 

Tuoksultaan perinteisen mitäänsanomaton Glenfiddich, sherry tuntuu. Parfyymia, appelsiinin kuorta. Sitten myös raikkaampaa keltaista hedelmää, mandariinia? Sokerista makeutta, mutta kuitenkin kevyesti.

Maussa kiva sherryisyys hyvän mallasviskin päälle. Mukava tasapainoisuus, ei brassaile jälkimaullaan, vaikka suuhun jääkin ihan miellyttävä tuntuma. Ei mitään epämiellyttävää kuitenkaan. Aika yksioikoinen, mutta mukava. Olisi hauska verrata Glenfiddich 15yo:n. En vain näe mitään syytä esim. hankkia tällaista viskiä enempää kun parempiakin samassa sarjassa on. 85.

Villen lisäyksiä: Tunnistaa Glenfiddichiksi. Lattea maku jää kielenpäälle. Villen pisteet: 86.

Simo: En pidä jälkimausta. Kuin asperiinia. Julma, jäi paha maku suuhun. Maku ei ollut paha, oli yritystä, mutta pliisu. Simon pisteet: 52. 

Toim. huom. Simolla taisi olla tämän viskin kohdalla se aika kuukaudesta. Huomenna arviot tämän jälkeen maistetuista kahdesta IB-Clynelishistä.

1 kommentti:

  1. Ei toiminut mulle tuo viski ei. Mutta onneksi mieliala kohentui samaa tahtia kuin viskit. Yksi viidestä oli erinomainen, kaksi oli tosi hyvää.

    VastaaPoista