maanantai 23. tammikuuta 2012

Longrow Burgundy wood 14yo, 56,1 %

Ennakkoon hyvin vähän odotuksia kohdistui Longrow Burgundy woodiin, 14yo, 56,1 %. Tuntematon nimike ja punkkuviimeistely, jollaisia on tullut vähemmän mairitteleviakin vastaan. Kokeillaan.
Tuoksussa yläasteen veistoluokkaa. Punaista nahkaa. Sitten viiniä. Öljyisyyttä. Varsin tumma tuoksu. Alustavasti tämän tastingin paras tuoksu. Lasissa viipymisen jälkeen vahvasti tummanpunaisia fiiliksiä: kirsikkaa.

Maku: Kovin aromikas punainen sukellus suuhun, sitten varsin vahva alkoholi. Jälkimaussa pähkinää (cashew'ta), kahvipapua. Kuivattaa suuta, mutta vahva hedelmäisyys kompensoi sitä aika hyvin. Kovin herkullinen! Riittävästi potkua kotitarpeiksi, vahvaa hedelmän makua ja kiva jälkimaku. Erittäin positiivinen kokonaisuus, vaikka mistään täydellisestä harmoniasta ei voidakaan puhua. Palautti kuitenkin uskon punaviiniviimeistelyyn. Ostoslistalle. 92.

Ville: Vie ajatukset konjakkiin. Sokeroitua pähkinää. Kypsää luumua. konu/brändimäistä meininkiä. Maussa savu painaa päälle. Tämän jälkeen rupesi kiinnostamaan Longrow ja Kampbeltownin viskit. Nenän ja maun epätasa-arvo verottaa pari pistettä. Tämä kuitenkin herättää mielikuvia. Villen pisteet: 90. 

Simo: Öljyttyä nahkaa, huonekalutehdas. Satulaa. Maku: Epätavallinen viski. Jos Pinotage-viinistä tekisi brandya, niin se voisi maistua tältä. Vesi teki tälle hyvää, tuo kirsikkaa mukaan. Saapasrasvaa, tervaa, öljyä. Vaellussaapasta. Muutama piste tulee jännyydestä. Hyvin erilainen viski kuin mitä olen maistanut aikaisemmin. Parempiakin löytyy, mutta kyllä tämä kategoriaan 'helvetin hyvät viskit'. Sopisi nautittavaksi puuveneen vesille laskun yhteydessä. Simon pisteet: 92.

Summarum: Maistossa oli yhden illan aikana viisi hyvin erilaista viskiä. Kokemus oli mielenkiintoinen, mutta ehkä tastingista kuitenkin saa enemmän irti, jos setti muistuttaa enemmän toisiaan. Mielenkiintoista oli, että kolmen jäsenen raati oli yhtä poikkeusta lukuunottamatta hyvin yksimielinen siitä, mikä viski oli hyvää ja mikä vähemmän hyvää. Kiitoksia serkkupojalle sampletuliaisista! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti