perjantai 13. tammikuuta 2012

Elements of Islay lg1, 56,8 %

Viimeisenä Viskiä kiitos -blogistin tarjoamana samplena Elements of Islayn lg1, 56,8 %, eli Lagavulinia.

Tuoksussa jännän makea savutuulahdus, mutta ei erityisen miellyttävä. Lakkaa. Sitten kuivempaa hiilisavua alkaa nousta. Epäpuhdasta lääkemäisyyttä, joka on kaukana herkullisuudesta.

Maussa kuivattava hiilinen, mutta jotenkin epäpuhdas savu. Sitten savuisuus siistiytyy ja muotoutuu selvemmin hiiliseksi. Varsin makeakin yleisfiilis, jossa kuitenkin savu on selvästi pääosassa (eli ei kuten esim. 15yo Laphroaig, jossa makeus oli savun sijaan pääosassa). Vesitilkka avaa monipuolisempia hedelmäisiä puolia mausta ja itse asiassa tekee tästä viskistä selkeästi mukavamman. Jälkimaussa mukavaa savua ja suuhun jää kaakaoinen jälkimaku. Maku selvästi parempi kuin tuoksu. Silti jotenkin luonteeton savuviski. Annoin tuoksun aika pitkälti anteeksi pisteiden valossa. 88

Ville: Tuoksussa limakalvoja kuivattava liuotinmaisuus, ei tyypillinen Lagavulin. Lakkabensiiniä. Savu korkeintaan palavana kumina jossain, mutta ei puusavuna. M: Ei epämiellyttävällä tavalla alkoholinen. Tuoksun päälle tulee tässä monipuolisempia savuja. Valopetroolia/tinneriä löytyy edelleen, mutta sen lisäksi tulee myös kuiva savu, joka sitten mehustuu jälkimaun puolella. Risukkosavua jälkimaussa, sinistä savua alussa. Jotain jänniä mausteita leijaile ilmassa: anista, fenkolia, lakritsinjuurta. Tätä makua ei odottanut tuoksun jälkeen. Ei tee mieli laittaa vettä. Harvoin näin paskasta tuoksusta voi tulla noin hyvää makua. Jos tuoksu olisi ollut edes vähän vähemmän parempi, niin pisteytys olisi voinut alkaa ysillä. Kuivan savun mukana tuleva makeus plussaa. Ville: 87.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti