tiistai 15. tammikuuta 2013

Pirkkaniksi flunssan tarkkailuun

Jos ei sauna, viina ja terva auta, on tauti kuolemaksi, totesi vanha kansa. Viski on siinä mielessä hyvä lääke, että siinä usein yhdistyy näistä ainakin kaksi, eikä savusaunakaan ole aromipuolelta vieras elementti. Havaitsin tässä flunssa-aaltoilun ohessa kuitenkin myös sen, että viski on myös hyvä indikaattori siitä, onko nuha menossa ohi. Flunssaisena kun viski maistuu metalliselta, kovalta ja happamalta, polttaa kielellä eivätkä tuoksut tunnu. Kun sitten koehenkilö alkaa olla paranemaan päin, tuoksut palaavat ensin, vaikka maku vielä kitkerä olisikin. Sitten kun ollaan täydessä iskussa, putoaa tynskävahvuinenkin taas kuin silloin ennen. Siitä siis flunssaiset tarkkailemaan! (Tämän vinkin saa myös lisätä THL:n "käypä hoito" -suosituksiin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti