keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Ardbeg 1998 sherry, straight from the barrel, 55%

Tukholman Ardbeg Embassyssa piti maistaman heidän omasta tynnyristään sherryardbegia. Hinta, 180sek/dram (3 cl) oli kohtuullinen, jos tavara olisi hyvää.

Ardbeg 1998 sherry, straight from the barrel, 55%

Tuoksu: missä tuoksu? Ei kerta kaikkiaan mitään. Pientä punaisuutta, jos väkisin etsii, mutta erikoinen kokemus kyllä.

Maku: Outolintu: hyvin kevyt eikä alkoholia tunnu juuri lainkaan. Enemmänkin mehumainen kuin viski. Hieman isommalla hörsyllä voimaa sitten jo löytyy, mutta osaa olla aika heikko. Ilman muuta huonoin juomani arttu, ehkä blasdan jälkeen. Se alkoholi jota on, on päälleliimattua ja pistävää. Voidaan lopettaa puheet Ardbegin tisleen jumalaisuudesta (jos sellaisia on puhuttu). Samasta leivästä on tehty kuin muutkin viskit. 82.

Kommentti: Pidätän oikeuden epäillä itseäni: saattoi olla, että suu oli jotenkin poikkeuksellisen huonossa jamassa tuota maisteltaessa. Olisi kiva kuulla, jos joku muu on käynyt Embassyssa ja saanut lasiinsa samaa tuotosta.Tällä kokemuksella kuitenkin todella huonosti käytetty 20 €.

1 kommentti:

  1. Itse kävin tuolla juuri ennen joulua ja maistoin heidän omasta tynskästään, ja heiltä kommentoitiin, että he ovat juuri saaneet uuden tynskän kun vanha loppui. Oletettavasti kyseessä on siis sama tynnyri, mitä olet maistanut.

    Itse en myöskään saanut tuosta oikeen minkäänlaista tuoksua irti. Ja maistamishetki ei oikein itselläkään osunut kun suu oli jo aika hyvässä marinadissa. Ja sapuskat alla (oli muuten loistava fasaaninrinta!)

    Itse maku sen sijaan antoi todella voimakkaan alkoholin, jopa niin että ilman vesitilkkaa oli melkein mahdotonta maistaa tuota ilman että suu paloi. Aika yksioikoinenhan tuo oli, Artuksi ilman muuta pettymys myös itselle. Kuitenkin loppua kohti tuosta alkoi saamaan irti jotain juttuja joten jos pitäisi pisteyttää niin varmaan oltaisiin omassa skaalassakin siellä 83-85 välissä. Toki olisi mukava maistella tuo uudestaan eri olosuhteissa. Mutta missään tapauksessa ei hinta/laatusuhde kyllä osu tässä.

    VastaaPoista