sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Highland Park Drakkar, 40 %

Maistossa ikämerkitsemätöntä Highland Parkia, tarkemmin ilmeisesti alun perin taxfree-markkinoille vuonna 2011 ilmaantunut Drakkar. Mitään ennakkokäsityksiä ei sen kummemmin ole.

Highland Park Drakkar, 40 %

Tuoksu: Heti alkuun epäpuhdasta liutinta, joka sitten kuitenkin häipyy nopeasti jättäen jälkeensä hentoa keltaista hedelmää (kuivatun persikan tai aprikoosin tuoksu) ja turpeisuutta. Öljymäinen tuoksu. Maltillinen, mutta miellyttävän tasapainoinen. Ihan alkua lukuun ottamatta tämä ei kärsi siitä epäpuhtaudesta mitä OB-12yossa on.

Maku: Kuiva puinen suutuntuma, sitten maku alkaa tasaantua ja levittää suuhun turpeisen tupakkaista tuntumaa, joka on varsin miellyttävä. Voltit on tässä tasattu ja viski on helppo juotava. Se sopii tähän, koska hento turve pääsee kivasti esiin. Maku ei ole missään nimessä hienostunut, mutta se on kohtuullisen puhdas ja konstailematon. Tämä viski toimii talossa ja puutarhassa. Nielaisuhetkellä turve antaa hentoa tuntumaa jostain makeammasta, joka sitten kuitenkin häipyy nopeasti olemattoman jälkimaun mukana. Positiivinen yllättäjä. 87.

Miklos: T: Alkuun varsin öljyinen turve. Myös jotain epäpuhdasta on havaittavissa. Taustalla makeaa hedelmäisyyttä. Alkoholi ei pistä yhtään. Mukava tuoksu. Turve ja maanläheisyys lähempänä kuin rinnalla maistetussa Thorissa. Suolaisuutta. Turvesatsit nenään joka kerta kun tuoksuttaa. M: Raikas avaus, mieto alkoholi. Täyttää suun kivan turpeisesti, mutta sitten jotain epäpuhdasta/hapanta? Kuivat fiilikset loppuun. Jälkimakua ei juurikaan ole, joten on nopea juotava (!). Hyvä peruskaato. Mikloksen pisteet: 84.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti