maanantai 14. tammikuuta 2013

Highland Park Thor 16yo, 52,1 %

Tuorein tuote Highland Parkin "Hieno puuteline ja kova hinta" -sarjassa on 16 vuotias Thor. Jos jotakuta kiinnostaa näiden viikinkinimien etymologia, googlettakoon. n. 140 €:n hinta on kuitenkin suolainen 16-vuotiaasta. Katsotaan, lunastaako. Mainittakoon vielä, että vastoin vakiintunutta käytäntöä emme nauttineet tätä thorstaina.

Highland Park Thor 16yo, 52,1 %

Tuoksu: Kauempaa tuoksutettua tulee ensimmäisenä tumma makean hedelmäinen yleisfiilis, jopa nugainen. Alkoholin voima tuntuu juuri tuossa tummuudessa. Lasin pyörittelyn jälkeen alkoholi nostaa päätään, mutta ei missään vaiheessa pistävästi. Arvokas tumma tuntuma, jossa maanläheisyys on voimakkaampana kuin sherryisyys. Varsin miellyttävä ja jalo tuoksu. Pehmeitä kypsiä hedelmiä ja tummaa makeutta.

Maku: Öljyinen makea tumma suuntäyttävyys, joka viipyy suussa aika pitkään ennen alkoholin pistoa, joka tulee terävänä, mutta rauhallisena aaltona. Yllättävän kovana silti. Alkoholin jälkeen ei jää paljoa jäljelle ennen nielaisua, jolloin tumman marjaisen suklaisen aromit korostuvat. Hienoa tässä on samettinen suutuntuma läpi maistokokemuksen ja varsin pitkään jälkimakuun asti. Omalla tavallaan yksioikoinen, mutta hieno viski. Tuo vettä kielelle. Tämä edustaa yhtä juttua, mutta tekee sen hyvin. Vesitilkka vapauttaa punaisuutta ja mausteisuutta makuun ja mukavaa kihelmöintiä jälkimakuun. Kyseessä on perinteinen Highland Park: makeutta, sherryä, punaisuutta maanläheisyyttä, pehmeyttä. Silti polttaa vielä viimeiselläkin hörsyllä aika lailla. Jos tätä vertaa saman hintaluokan hp21:seen, niin 21 vie voiton. 90.

Miklos: T: Jopa rommimaisuutta alussa. En saa turvetta oikein yhtään. Makea, imelletty.  Aika jees. Jotain mausteisuutta. Tästä tulee joenkin talsiker mieleen mausteisuudessaan, joskaan ei merellisyyttä. Makeus korostuu signatoryjen jälkeen.  M: Alkoholi hienossa balansissa. Alku oli makeampi ja alkoholin taiton jälkeen suunkuivattavaa tanniinisuutta. Jälkimaku kantaa. Kun kuivuus häviää suusta, jäljelle jää makea kalvo. Oikeastaan aika erinomainen uusi tuttavuus. Vesi pitkitti alkoholia ja toi makeutta lisää: positiivista ilman muuta. Yhteen asiaan keskittynyt viski, mutta hyvällä tavalla. Ei tarvinnut paljon vettä lisäillä. vesi ei tuonut paljoa lisää. Ostettavissa olisi. Mikloksen pisteet: 88.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti