torstai 27. syyskuuta 2012

Enkeleiden siivu: hyvän mielen viskileffa

Rakkautta ja Anarkiaa -filmifestivaali esitti Ken Loachin elokuvan Enkeleiden siivu (The Angels' Share) ennakkonäytöksenä, ja pitihän tuota mennä katsomaan. Traileri ja kuvaus täällä.


Kyseessä oli mielestäni monien kompromissien leffa, josta tuli loppujen lopuksi hyvälle mielelle. Täysiverinen viskihifistely ei ollut kyseessä, joten raina sopii hyvin myös maltaita ymmärtämättömälle. Kovan linjan tosiharrastaja taas saattaa pettyä erilaisten viskiknoppien vähyyteen, koska hyvin yleisellä tasolla ja kansantajuisesti juomaa elokuvassa kuvataan. Suuria myyttistä osaamista todistavia sokkomaistelukuvauksia ei esimerkiksi mukana ollut. Itseäni jopa hieman häiritsi se, että kun elokuvan päähenkilö yhdessä kohtauksessa sokkona lasista maistoi, hän veikkasi juoman olevan joko Cragganmorea tai Glenfarclasia. Kuitenkaan nämä viskit eivät ole kovin lähellä toisiaan Cragganmoren ollessa kevyempi ja hedelmäisempi "keltainen" viski kun taas Glenfarclas on tunnettu sherrykypsytyksestään, joten tuntui, että aika randomilla tuohon oli pari tislaamoa valittu.

Leffassa seurattiin legendaarisen Malt Mill -tislaamon viimeisen viskitynnyrin huutokauppausta. Malt Millistä ja samaisesta leffasta löytyy hyvin tietoa täältä. Sen kummemmin en juonta tai muutakaan lähde avaamaan, mutta mielelläni tuota suosittelen. Ensi-ilta Suomessa on 7.12.2012.

Leffaeväinä oli Highland Park 18yo ja Ardbeg Alligator. Toimivat muuten loistavasti ja tekivät helposti 2D-teatterista 4D-kokemuksen. Tuoksunsa puolesta todennäköisesti myös vieressä istuville. Pahoittelen. Tai ehken sittenkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti