keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Bruichladdich Octomore 5.1 169 ppm, 59,5 %

Uusin Octomore on ilmestynyt. Ppm:iä saatiin nostettua taas parilla markkinoinnin kannalta merkittävällä pykälällä ja ikää on jo valtavat viisi vuotta. Nuo speksit epäilemättä toimivat, koska 18000 pullon erä on tuntunut menevän hyvää tahtiin, vaikka hintaa maailmalla on reilusta yli satasen per pullo.

Bruichladdich Octomore 5.1 169 ppm, 59,5 %

Tuoksu: Mäntyinen ja pihkainen savu. Alkoholin brutaalius tuo sinistä lyijyisyyttä. Voimakas tuoksu. Yksikoinen, hyvä mutta ei erityisen loistava. Veden lisäys tuo hedelmää.

Maku: Onnistuu raiskaamaan suun, vaikka asianmukainen alkumarinointi olikin suoritettu. Hyökkäys heti alkuun on massiivinen: sopii äärielämyksiä hakevalle. Meno suussa rauhoittuu kuitenkin sitten äkkiä. Jäljelle jää metsäistä palaneen kasken savua. Vesi muuttaa tätä niin paljon juotavammaksi ja myös nautittavammaksi. Jälkimaussa savu taittuu suklaisempaan päin. Silti tämä on yksioikoinen monsterisavu, ei sen enempää. 87.

Kommentti: Eivät nämä Octomoret omaan suuhuni ole mitään täysosumia olleet, vaikka tämä toistaiseksi parhaiten maistuikin. Toki näitä on jännä maistaa jo maailmanennätyssavulukemien takia, joten Bruikka on kyllä onnistunut löytämään toimivan tuotteen. Nyt sitten odotellaan, millä tynskällä 5.2. onkaan viimeistelty...


2 kommenttia:

 1. Äärielämystä tämän kanssa todellakin saa. Pääsin itse maistamaan juuri äsken samaa viskiä ja täytyy tätä kehua. Tymäkkää, julmaa ja täyttä nautintoa savuja hakevalle. Pehmeämpi kuin 4.1 mutta jälkimaku tuntuu myös jäävän lyhyemmäksi. Tuoksu paranee, mitä pidempään juomaa on lasissa. Samoin maku. Palanut metsä ja suo on aika hyvä kuvaus mausta.

  Nähtäväksi jää, tuleeko tälle viimeistelyä. Tähän mennessä on ollut 2.2 ja 4.2 Octomoret, joten joka toiselle on löytynyt tynnyreitä viimeistelyyn. Kolmossarja jäi ilman.

  Kyllä nämä Octomoret nousevat poikkeuksetta omiksi suosikeiksi, heti Ardbegien jälkeen :)

  VastaaPoista
 2. Itse maistoin ekaa kertaa tätä aika hutikassa, mutta sitten seuraava maisto lapparin ja bowmoren jälkeen marinoituun suuhun antoikin sitten jo paljon enemmän :)

  T: Turpeinen, tervainen ja suolainen savu, savu, savu. Luokseen kutsuva.
  M: Järjetön pommi, räjäyttää suun täydeltä savua ja turvetta, ja sitten kun meno rauhoittuu hillitymmäksi niin olin löytävinäni suklaata, kahvia, nuotiota, merilevää ja mausteisuutta. Oikeastaan aika kiva näin savuviskin ystävälle, taipuisin 89 pisteeseen - niinkuin eläväpullo sanoi niin aika yksioikoinen monsteri toki. Mutta omaan suuhun ihan mukiinmenevä!

  Motörheadin Lemmykin sanoi aikoinaan: Iron fist, velvet glove, im so bad baby I dont care.
  Aika kuvaava tosiaan tälle viskille tuo :)

  VastaaPoista