keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Tallinnan viskibaarit

Tallinna - tuo Itämeren New York - kutsuu matkailijaa helposti lähestyttävällä sijainnilla, nätillä vanhalla kaupungilla ja vielä toistaiseksi jossain määrin Suomea edullisemmilla hinnoilla. Viskinharrastaja toki toivoisi löytävän tuolta jonkin Alkoa edullisemman putelinkin. Mielestäni parhaat pullot löytyvät edelleen laivojen tarjouksista, mutta jos maista etsii, niin Norde Centrumin Winestore on kohtuullinen ja Superalko nettisivujen perusteella myös. Tilanne baareissa on jopa kauppoja huonompi. Jos viskejä hyllyistä löytyy ne ovat yleensä perusblendiä tyyliin Chivas Regal. Tässä kuitenkin muutama paikka, josta saa muutakin.

1. Sigaarimaja, Raatihuoneentori

Ekslusiivinen sikarihuone, jossa istutaan siirtomaaherratyyliin nahkasohvilla takan ääressä. Paikassa on kauppa, josta haluamansa sikarin voi tilata ja se toimitetaan käyttökuntoisena nojatuoliin. Paikan juomalista on kattava ja erikoisempia (ja hinnakkaita) juomiakin löytyy. Single malteja on n. 20, joista Glenfiddich 40yo taisi olla arvokkain. Ardbeg TEN: 11 € / 4 cl ja Laphroaig 25yo (en tiedä versiosta) 32 € / 4 cl. Paikassa haisee vahvasti iivana, ja palvelu on perinteisen ryssämäisen tylyä. Sellainen fiilis jää, että mikäli teet jotain tyhmää, mafia tulee ja vie.

2. La Casa Del Habano, Dunkri 2 (aivan Raatihuoneen torin takana)

Palvelukulttuuriltaan aivan toista luokkaa kuin Sigaarimaja. Tiskin takana oli nuori, mukava virolainen nainen, joka oli erittäin ystävällinen ja sai asiakkaan tuntemaan itsensä tervetulleeksi. Itse sisustukseltaan Casa del Habano on tylsempi ja kliinisempi perushuone, joka kyllä häviää Sigaarimajalle. Viskilistalta löytyi yhtä jos toista, hinnat alla (samasta listasta ovat, pahoittelut huonoa kuvausta).


3. Hell Hunt, Pikk 39

Tämä perinteisempi ja hieman hevipainotteinen pubi tislaa itse muutamaa olutta ja siideriä. Maistamani peruslager Hele oli oikein mainio. Lisäksi hyllystä löytyy suppea valikoima erinäisiä tisleitä, joissa on kuitenkin yksi hyvä puoli: ne ovat halpoja. Hinnastoa näkee täältä. Artun kymppi alle femmaan on hyvä diili, varsinkin kun paikassa on hyvä 'stimmung' ja sijainti toimii.

Vinkkejä muista viskiystävällisistä baareista otetaan ilolla vastaan.

1 kommentti: