maanantai 1. lokakuuta 2012

Highland Park 21yo, 47,5 %

Highland Park 18yo on lukeutunut ensimaistosta asti lempiviskeihini, joten odotukset 21yo:ta kohtaan olivat kohollaan. Varsinkin, kun tässä versiossa voltit oli jätetty hieman koholleen - 18yo:n miinuksiksi voitaneen lukea hieman turhan laimea 43 tilavuusprosenttia. 18yo maistettiin tämän kanssa rinnan, mistä syystä nuoteissa nojataan osittain siihen. Mielipiteeni 18yo:sta löydät täältä.


Highland Park 21yo, 47,5 %

 
Tuoksu: 18yo:ta vahvemmin punainen, huumaavan nenäntäyteinen. Raikas turpeisuus, mehukkaan hedelmäinen.

Maku: 18yo:ta punaisempi, pehmeämpi, suuta tiukemmin kuivattava, mutta toisaalta öljyinen suutuntuma. Sitten alkoholin puraisu samaan tapaan mausteisena kuin 18yo, mutta syvempänä ja huumaavampana. Alkoholin isku on hieman tiukempi kuin 18yo. Se taittuu sitten portaattomasti kihelmöivän turpeiseksi jälkimauksi, johon sekoittuu 18yo:ta enemmän punaisia tuntemuksia. Kaikin puolin täyteläisempi ja "laajempi" viski, jossa maanläheisyys on vaihtunut sherryisemmäksi otteeksi. Huumaava suuntäyttävyys toimii, toisaalta ei ehkä niin persoonallinen kuin 18yo, jossa tuo maanläheinen (pahoittelut, etten osaa kuvata tätä muuten) jälkimaku on mielestäni maailmanluokkaa. 90.

Tuomio: Olin aikoinani antanut Highland Park 18yo:lle pisteiksi 92. Olisin tässä rinnakkaismaistelussa voinut tyytyä 90:een, koska en osannut sanoa, kumpi näistä olisi ollut parempi. Huippuviskejä molemmat, 21yo ehkä hitusen perinteisemmin sherryinen viski. Toki kun hintaa tulee tuplat lisää, on 18yo aivan loistavan valuen viski.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti