maanantai 17. syyskuuta 2012

The Angels' Share R&A-festareilla 25.9.2012


Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaaleilla esitetään ennakkonäytöksenä viskiaiheinen elokuva "Enkeleiden siivu" (The Angels' Share) tiistaina 25.9.2012 klo 18.30. Muutoin ensi-ilta näyttäisi olevan 7.12.2012.

Liput 8 €, varattavissa/ostettavissa täältä.


R&A:n sivuilta: Enkeleiden siivu lämmittää katsojan sisimmässä pitkään kuin siemaus jumalaista viskiä. Käsikirjoittaja Paul Lavertyn ja ohjaaja Ken Loachin yhteisille teoksille tyypilliseen tapaan elokuvassa on mukana kipakka yhteiskunnallinen sivupolte, joka tarjoillaan fantastisen komedian kyytipoikana.

Pääosassa loistaa uusi tulokas Paul Brannigan. Hänen roolihahmonsa Robbie on Glasgow’ssa pikkurikollisen uraa tunaroiva suupaltti. Tarina saa alkunsa kuin vahingossa: Ehdonalaisvalvoja ottaa joukon paimennettaviaan mukaan viskinmaistajaisiin, ja Robbiella sattuu olemaan luonnonlahjakkuus hienojen viskien tunnistajana.


Robbien kaverit – tapanäpistelijä Mo, räyhäkkä Rhino ja umpiluupää Albert – lähtevät innolla mukaan, kun Robbie kehittää juonen ”lainata” hiukan viskiä historiallisesta huipputynnyristä, jonka hinnan odotetaan kipuavan huutokaupassa miljoonasarjaan.


Nerokas ryöstö ei oikeastaan ole edes ryöstö, sillä kaikkihan tietävät, että tammisesta viskitynnyristä haihtuu jalojuoman kypsymisen aikana niin sanottu “enkeleiden siivu”.


Luvassa on varmasti ainakin hienoja kuvia Skotlannista ja viskifiilistelyä. Glencairn mukaan ja lehtereille!

Toinen vaihtoehto nähdä leffa ja yhdistää siihen illallista ja Glenfiddichiä on 22.9.2012. Siitä lisätietoa täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti