keskiviikko 22. elokuuta 2012

Longrow 10yo, 46 %

Vuorossa oli kolmen turpeisen viskin maistelu, josta tässä ensimmäisenä Springbankin tislaamon perusvalikoimaan kuuluva:

Longrow 10yo, 46 %

Tuoksu: Alkuun rakimaista raakaa viinaa, jossa siihen kuuluvia epäpuhtaita hedelmiä. Saatuaan ilmaa hieman pehmeyttä ja syvyyttä löytyy paikaten ensimmäistä kovinkin huonoa alkuvaikutelmaa. Mutta kovin on silti sulkeutunut. Tympeä.

Maku: Vesimäinen suutuntuma, johon sitten pientä pistävyyttä ja maltaista keltaisuutta. Vaniljaa. Onko turvetta? Jos on, niin jälkimaussa korkeintaan. Maku on kuitenkin hyvin balanssissa ja tasaisen kestävä. Rakenteeltaan hyvä viski. Jälkimaun nouseva nahkaisuus on varsin miellyttävä. Maku petrasi tuoksusta isosti. 84.

Ville: T: Liuotinmainen. Ei niin miellyttävä haisteltava. Jää sulkeutuneeksi, ja nouseva alkoholi on paloviinamaista. Ehkä kaivamalla kaivaen häivähdys turvesavua. M: Selvä upgrade tuoksusta. Kiva tunnistettava savu, joka on määrältään varsin miellyttävä. Makean maltainen: mallasleipää. Sitten keltaisiakin hedelmiä kivalla tavalla. Alkoi huonosti, mutta meni sen jälkeen koko ajan eteenpäin. Villen pisteet: 82.

Seuraavassa postissa jatkamme Finlagganilla.

2 kommenttia:

  1. Longrown Burgundy Finish on yksi ehdottomia suosikkejani ja siksi olin ajatellut maistaa myös tätä perusversiota, mutta ilmeisesti se ei ollut ihan täysosuma?

    VastaaPoista
  2. Komppaan Burgundyn hyvyyttä. Tämä ei kyllä päässyt lähellekään sitä.

    VastaaPoista