perjantai 24. elokuuta 2012

Finlaggan Cask Strength, 58 %

Edellisen postauksen Longrow'n seurana lasissa mysteeritislaamon Finlaggan Cask Strength, 58 %. Vain sen verran on varmaan, että kyseinen tisle on single maltia ja Islaylta kotoisin. Aina luotettavien nettilähteiden mukaan tavara saattaisi olla Caol Ilaa tai Lagavulinia, tai vähän vaihdellen molempiakin. Samplen ja sivun kuvan tarjosi Savuista-bloggari, jolle kiitos samplevaihdosta ja uusista mauista.

Tuoksu: Heti alkuun epäpuhdasta autonrengassavua. Odotan, että kyseisen epäpuhtauden yli on mahdollista päästä. Muilta osin kyllä herkullinen nuori savu. Tässä hieman häiritsevä autonrengassavu ei kuitenkaan usein häiritse enää maistovaiheessa. 

Maku: Lyijyisen tumma suutuntuma, alkoholi iskee sitten aika voimalla. Kovan lyijyinen, grafiittinen viski, joka voisi hyötyä lisäiästä. Viittaa lagavuliniin? Veden lisäys hyödyttää leikaten isoimpia terävyyksiä pois ja syventäen lyijyistä tunnelmaa. Tämä savu ei kuitenkaan ole omaan suuhuni sitä ykköstä - pitäisi ehkä olla vahvempi imppaustausta tästä nauttiakseen. Muistuttaa selvimmin tätä ja tätä. 86.

Ville: T: Kiva uhmakas terävä nuori savu. Puhdasta poltettua autonrengasta jota seuraa tynnyrisyys. Alkoholi iskee hieman ikävästi nenään. M: Alkoholi nousee aika voimakkaasti eikä oikein jälkimaussakaan vielä anna periksi jättäen aika kovan poltteen. Vahvasti nousevassa savussa on hiilisiä elementtejä. Sen rinnalle tulee bourbon-tynnyrin koko maustepaletti: ensin vaniljaa ja sen jälkeen pistävääkin neilikkaa. Paahdettuja mausteita. Mäntyisiä/pihkaisia juttuja samalla tavoin kuin Bowmore Tempestissä. Hedelmiä ei löydy. Se makeus, mitä kenties on, on maltaasta. Tämä maltainen makeus korostuu jälkimaussa kostuttaen suuta, siitä huolimatta, että savu oli kuivaa sorttia. Jos viskiltä ei muuta tarttisi kuin savun niin tässä olisi ihan kiva. Vesi ei tehnyt pelkästään hyvää: luonteestakin lähti osa pois. Pisteet savusta ja siitä tavasta, jolla alkoholi käyttäytyy. Villen pisteet: 87. 
Savumaistelun kolmantena kokelaana vuorossa oli Ardbeg. Siitä seuraavassa postauksessa lisää.

Kuva: savuista.blogspot.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti