keskiviikko 29. elokuuta 2012

Elijah Craig 12yo, 47 %

Vähissä ovat tämän blogin bourbonit olleet, mutta nyt sellainen eksyi lasiin vahingossa ja suorastaan harhautuksen kautta. Kyseinen viski tarjottiin minulle nimittäin mystery-samplena, joten nämä nuotitkin on kirjoitettu tietämättä, mistä juomasta oli kyse.

Elijah Craig 12yo, 47 %

Tuoksu: maitosuklaata, mokkavaatetta, joka sitten taittuu px-sherryksi. Rommirusinainen fiilis. Glendronach-tyylistä punaisuutta. Miellyttävä. Lasin pyörittämisen jälkeen tulee huumaavan voimakkaana punaisuus oikein tyylikkäänä. Hyvällä tavalla ruskeanpunainen sherryviski, jonka tuoksussa on tyyliä ja mahdollistaa mausta paljonkin. 

Maku: Heti alkuun kovin mausteinen pisto, joka täyttää tehokkaasti suuta ottaen muilta asioilta tilaa. Piston taituttua sherryisyys saa tilaa, mutta jää hieman pliisuksi. Kuivattua hedelmää. Jälkimaussa olisi kuitenkin toivomista: ei oikein tunnu. Nahkaisen tamminen yleistuntu. Olisin toivonut tuoksun makeutta tähän makuunkin. Hieman vetinen suutuntuma yhdistettynä pistävyyteen jättää tähän toivomisen varaa. 83.

Kommentti: Jos bourbonista pitäisi aina löytyä vaniljaa, niin enpä löytänyt tästä ainakaan sokkona. Opettaa nöyryyttä maistella välillä ilman ennakko-oletuksia. Netistä löytyi myös kahden isosaappaisen herran kommentit, joten listattakoon ne tähän vertailun vuoksi. Kovasti eroavat pistehet noilla mestareillakin...

Jim Murray:
Nose: Just about nudging perfection: salty but balanced infused with delicate fruity notes.
Palate: Rye hits every corner of the mouth: light oils and myriad oaky, complex notes to the roof.
Finish: Slow build up of slightly molassed sweetness and vanilla leaves a lingering, smoky, phenolic finale.
Comment: This (along with Evan Williams 12) is the finest whisky from the house of Heaven Hill. 95 pistettä.

Michael Jackson
Nose:  Real bourbon vanilla, with a touch of candy-store sweetness.
Palate: Firm, malty, sweet. Some malty fruitiness (apricot?). A suggestion of cilantro.
Finish: Liquorice. Rooty.
Comment:  Less structured than might be expected in a 12 Years Old, but a perilously drinkable, appetising bourbon. 77 pistettä.


1 kommentti:


  1. Ymmärrän tosi hyvin, että tuo punainen makeus taittui sulla nimenomaan sherryksi. Niin se tekee minullakin, ja Elijah Craig täyttääkin samantyyppisen viskitarpeen minulla kun sherryviskit, niin hullua kuin se onkin.

    Kyseinen pullo on hankittu Old Fashioned -käyttöön (http://en.wikipedia.org/wiki/Old_Fashioned) mutta kertaalleen testattuani täytti kyllä hyvin glencairninkin. Leppoisaan töidenjälkeissiemailuun toimii oikein hyvin, vaikka skottimallasmiehenä sielultani pysynkin.

    VastaaPoista