torstai 2. elokuuta 2012

Glen Ord 28yo, 2003, 58,3 %

Maistossa vanhempaa Glen Ordia. Tämä maistettiin rinnan edellisen postauksen Glenfarclasien kanssa.

Glen Ord 28yo, limited edition bottled in 2003, 58,3 %

Tuoksu: Keltaista ruohoisuutta, alkuun hyvin rajoittunut. Lasin pyörittämisen jälkeen pehmeä ja voimakas alkoholi hyökyy päälle. Miellyttävää voimaa. Vaikea silti löytää kovin paljon juttuja. Vesi avaa tuoksua merkittävästi: hedelmäisyys lisääntyy. 

Maku: Täyttää suuta keltaisen nuorella voimalla, alkoholi on hyvin hallinnassa. Mutta ensipuraisu on kyllä hyvin maltillinen ja pienehkö pettymys. Ikä ei tunnu. Vesi avaa selvästi: hedelmää ja pähkinäisyyttä. Monipuolinen suutuntuma, mutta en ymmärrä missä tuo 28 vuotta tuntuu. Ei tämä huonoa ole, mutta aikaisemmin maistettu cadenhead's vakuutti enemmän. Lopun isompi määrä vettä tuo selvää nahkaisuutta mukaan. 87.

Ville: T: Raikkaan hedelmäinen. Keltaisia ja rusehtavia juttuja. Pähkinää. Nuoren ja tuoreen tuntuinen. Tuoksu kuitenkin pelkkää hyvää, ei epämiellyttäviä juttuja. M: Isossa huikassa alkoholi tuntuu, mutta hyvällä tavalla. "Läppäistäänpä ensin noita pikkupoikia poskelle ja kerrotaan, mistä kana pissii" -viski. Pieni valopetroli mukana, mutta muilta osin miellyttävää öljyisen liukasta pehmeyttä. Hedelmät ovat trooppista osastoa, väritys keltaisen vihreää. Sitrusaromia. Vesi lisää hedelmäisyyttä. Suutuntuma on loistava. Oikein hyvää, mutta tämä voisi olla 8-vuotiasta ja olisin oikein tyytyväinen. Tässä on paljon niitä asioita, joita keltaisen tynnyrivahvuisessa vihreässä viskissä on. Herättää kyllä mielenkiinnon tislaamoa kohtaan. Tämä on kuin Dalwhinnie, jota on puristettu pienempään tilaan. Villen pisteet: 88.
 
Ulkomuodosta tulee mieleen pieni porsas
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti