perjantai 1. helmikuuta 2013

Elements of Islay Bn5, 54,9%

Elements of Islay sarjaa on ollut muun muassa laivoillamme hyvin saatavilla, mutta olen itse jotenkin karsastanut sitä. Ehkä 0,5 l:n pullokoko on tuntunut kuluttajan huijaukselta, kun pulloissa silti on ollut hintaa jonkin verran. Myös ikämerkitsemättömyys on arveluttanut: myydäänkö tässä nyt Islayn nimellä mitä tahansa bulkkia kovaan hintaan? Cinderellalla oli myös Elements-sarja hyvin edustettuna ja kaverin suosituksesta tuli siihen myös tutustuttua aina vaikean Bunnahabhainin muodossa.

Elements of Islay Bn5, 54,9 %

Tuoksu: Epäpuhtautta, jonka takana on hedelmää. Kyseisestä epäpuhtaudesta (jotain likaista, ehkä kumista) on hieman vaikea päästä yli, vaikka kuinka nuuskisi.

Maku: Tynnyrivahvuisuus tuntuu, mutta hyvällä tavalla. Hyvin tasapainoinen maanlaheinen hedelmaisyys, hentoa lyijyisyyttä (mutta ei kuten Laphroigissa). Likainen ja puhdas samaan aikaan. Vesitilkka tuo pehmeää, mutta hieman likaisen keltaista hedelmää mukaan. Voisin kuvitella saavani tällaista viskiä länkkärisaluunassa. Ilman muuta toistaiseksi paras maistamani Bunna. En silti näe juovani tätä tai ostavani kaappiin. 89.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti