maanantai 11. helmikuuta 2013

Glenfarclasit 30yo ja 40yo

Huikean family cask -tastingin jälkeen oli selvää, että Cinderellan tiskiltä löytyvät 30- ja 40-vuotiaat Glenfarclasit piti käydä maistamassa. Toki odotukset olivat kovat paitsi noiden single caskien ansiosta myös siksi, että 40-vuotiaaksi viskiksi Glenfarclas on vielä kohtuullisen inhimillisen hintaista. 

Glenfarclas 30yo, 43 %

Tuoksu: Sherryä sherryä. Täyttää huumaavasti nenää. Muuta ei tästä irtoa, mikä ei sano sitä, että tämä olisi huono.

Maku: Punainen täyteläisyys, ei kuitenkaan yltiömakeana. Hyvin tasapainoinen ja hieno viski, tosin yllatyksetön. Rakenne on hyvin tyrnävä, ja hento turpeinen huntu taustalla tekee tästä oikein nautinnollisen kumppanin. 91.


Glenfarclas 40yo, 46 % (Hinta: 60sek/cl)

Tuoksu: Jopa karkkisen makea, fudgea ja upeaa punaista syvyyttä.

Maku: Huumaavaa punaisuutta syvyyttä ja voimaa. Punaisempi, makeampi, syvempi kuin 30yo, mutta ero ei ole suuri. Tässäkään ei valitettavasti löydy family caskien omaleimaisuutta. 30yo:n hento turve puuttuu. 91.


Kommentti: Eivät nämä nyt sitten lunastaneet kuitenkaan. Jo 21yo:n kohdalla olin havaitsevinani syvää sherryä, mutta en juuri muuta. Ja vaikka ikäeroa oli 10 vuotta, mielestäni maussa ero oli häviävän pieni, enkä edes tiedä, onnistuisiko näitä erottamaan sokkomaistelussa toisistaan. Jos siis Glenfarclasia ostoskoriin tuuppaan, pitäydyn edelleen 105:ssa tai sitten noissa family caskeissa.

2 kommenttia:

  1. En ihmettele yhtään etteivät nämä alkoholiprosentiltaan suht kevyet ja hienostuneen iäkkäät pullotteet säväyttäneet täysillä tynnyrivahvuisia viskejä sisältäneen runsaan setin jälkeen. Itse en vastaavassa tilanteessa olisi lähtenyt näitä edes maistelemaan, saatikka arvostelemaan. Suosittelen uusintamaistelua "puhtaalta pöydältä" ;)

    VastaaPoista
  2. Joo, tuossa on varmasti pointti. Oli tuossa ajallisesti jonkin verran väliä ja suutakin oli yritetty neutralisoida, mutta nämä ovat noita messumaistojen haasteita. Ehkä juuri ne mahdolliset persoonalliset ja hienostuneet piirteet tulisivat "laboratorio-olosuhteissa" esiin. Tai sitten ne family caskit olivat vain niin vakuuttavia, että nostivat rimaa. ;)

    VastaaPoista