keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Glengoyne 1972/2012 40yo Malts of Scotland, 55,5 %

Ennakkoon Cinderellan viskimessujen mielenkiintoisimmasta päästä oli vuoden 2012 Malt Maniacsin sherrykategorian voittanut IB-Glengoyne. Viskimaailman arvostama taloudellisesti ainakin virallisesti riippumaton Malt Maniacsin viskiyhteisö maistelee aina vuosittain viskinsä sokkona, ja tästä syystä näitä awardseja seurataan kenties suuremmalla mielenkiinnolla kuin esimerkiksi Jim Murrayn viskiraamattua, joka löytää vuoden parhaaksi viskiksi vuodesta toiseen mitä mielenkiintoisimpia tuotteita. Kyseistä Glengoynea ovat hehkuttaneet niin Whiskyfun kuin Whiskynotes.be. Pääsin tuotetta tarjonneen Symposiumin tiskille toisessa aallossa ja kaikki pullot olivat jo menneet, mutta maistiaisdramin sain.

 Glengoyne 1972/2012 40yo Malts of Scotland cask 12044, 55,5 % (Hinta 120sek/cl)

Tuoksu: Erittäin tumman kaakaopapuisen sherryinen. Täydellinen kahvinen rusinaisuus. Viikunaa tai muuta makeaa. Tumma ja erittain kutsuvan herkullinen tuoksu.

Maku: Täyttää suun pienellä kihelmoinnillä ja isolla tunteella. Varsin syvän makea. Jälkimaussa sikarisuutta ja lämmittävää marjaisuutta. Suutuntuma ja voima tassa on poikkeuksellista, silti olematta yhtään terävä. Ei tarvitse välttämättä vettä. Maku on sherryisyyden huipentuma, epäilemättä. 93.

Kommentti: Upea viski, josta joku kovempi jätkä saisi varmasti vielä enemmän ulos. Jos tämän tasoisen viskin saisi eteensä omassa lempikategoriassaan, eli savuissa, oltaisiin todella kovissa pisteissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti