maanantai 18. kesäkuuta 2012

Tobermory 15yo 1995, Murray McDavid, 46%

Vuorossa maistajille uusi tislaamo ja entuudestaan tuntematon IB-pullottaja. Ei kai siinä, pakko juoda pois, kun tuossa makaa.

Tobermory 15yo 1995, Murray McDavid, 46%. Bourbon/tempranillo (rioja) tynskä, Selected by and bottled for THE SPECIALISTS CHOICE NL.

Tuoksu: Ihan alkuun aavistus bunnamaista epäpuhdasta merellisyyttä, joka kuitenkin väistyy heti ja tilalle tulee trooppisia hedelmiä. Kypsää aprikoosia. Kypsää viinirypälettä, viininkorjuujuhlaa. Alkoholin myötä varsin miellyttävä sademetsällinen tunnelma. Alkoholi vaikuttaa äärimmäisen pienipartikkeliselta ja pehmeältä, mutta kuitenkin voimakkaalta. Laddie 10:n tuntua? Potentiaalia ilman muuta.

Maku: Suun kuivattavuutta, rikasta kultaista hedelmäisyyttä, holi kihelmöi kielellä, mutta ei pistä. Pehmeämpiä tuntemuksia tulee holin polton jälkeen. Mausteisuutta kuten Taliskerin DE:ssä, toki ilman savua. Jälkimaussa nousee varsin mukava mineraalisuus ja suuhun hiipivä lämpö. Silti ehkä liian makea minulle ja kuitenkin tiettyä karvautta löytyy. Jotenkin vaikea pisteyttää. Tarvitsisi ilman muuta pari dramia lisää. 86.

Ville: T: Vaikea sanoa, onko hedelmäistä vai mausteista tunnelmaa. Hedelmäsäilykettä vai maustekakkua? Joka tapauksessa makean puoleista mausteisuutta: vähän kuin viineri, jossa on hedelmää ja kiiltävää hyytelöä pinnalla. Jotain juurevaa: fenkolia? Ehdottoman kiinnostava tuoksu. Tuore, nenää avaava raikkaus. M: Täyteläinen, kypsä, runsas. Alkuun hieman hyökkäävä, mutta sitten alkaa valuttaa mahlaa. Loppuun nousee pientä lämpöä. Makumaailma leikittelee tuoksun lailla makeudella, runsaudella ja mausteisuudella: ei oikein osaa sanoa, mikä siellä on kantava voima. Mutta oikein miellyttävä. Jälkimaku ei mene tunkkaiseksi, vaikka happamuutta löytyykin. Villen pisteet: 88.

Miklos: T: Juran ja taliskerin sekoitus, ei kuitenkaan savua tai turvetta. Mausteinen, jotain sitrusta? Herkkutuoksu. M: Pehmeä, jälkimaussa sitruksen kuorta. Alkoholi on hyvin pehmeä: ei iske yhtään. Tuo veden kielelle ja kuumottaa hyvin mutta ei pistävästi. Jälkimaku hieman hapan, mutta tosi hyvä kyllä. Tämän tuoma kihelmöinti on todella mukava. Mielenkiintoinen tuttavuus uudesta tislaamosta. Holi esiintyi edukseen. Jotain olisi kuitenkin kaivannut lisää. Maistaisin uudestaan. Mikloksen pisteet: 85.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti