torstai 14. kesäkuuta 2012

Springbank Rundlets & Kilderkins, 49,4 %

Edellisen postauksen Springbankien kanssa maistettiin myös nuorempi uutuuspullote. Reilu kymppivuotias Rundlets & Kilderkins on majaillut koko kypsymisaikansa 60- ja 80-litraisissa tynnyreissä.

Springbank Rundlets&Kilderkins, nov 2001-jan 2012, 49,4 %

Tuoksu: Viiniviimeistelytuntua, ensi alkuun hieman päälleliimattua makeutta. Pyörittelyn jälkeen alkoholi iskee. Ei alkuun herätä suuria tuntemuksia. Sittemmin puoli tuntia lasissa vietettyään tuoksu on nivoutunut paremmin yhteen. 

Maku: Sikarinen ja tupakansavuinen ensituntuma suussa. Sitten punaisen ja suklaisen aromit leviävät suuhun hieman pistävän alkoholin kera. Voltteihin nähden tässä kyllä potkitaan, eikä aina niin miellyttävästi. Jälkimaussa pehmeän suklaiset fiilikset, mutta myös jonkin hieman happaman siivittämänä. Kaipaa paria tippaa vettä. Veden lisäyksen jälkeen 15yo:n mineraalisuus lisääntyy, mutta siihen on läntätty päälle punaruskeaa makeutta. Jälleen kuitenkin tietty happamuus mukana. En löydä turvetta. Ei jatkoon. 83

Ville: T: Tupakka/tervaosastoa, ruskeita yleissävyjä. Miellyttää kyllä. Jalohomeista viiniä, rusinaisuutta? Viiniviimeistelyn persikkaista makeutta. Holi käy hieman nenään. Savuisuutta. M: Selvästi turveviski. Mukana on kypsynyttä savua, tupakkaan taittuvaa. Tymäkkä alkoholisuus. Makean nahkainen savu. Ei toki missään nimessä Islay-savu. Kivaa suutuntumaa, ja tykkään jälkimausta: miellyttävän mausteinen ja tumma. Jättää hyviä fiiliksiä suuhun. Tästä saa 15yo ja 18yo verrattuna eniten viskifiiliksiä. Villen pisteet: 87.

Mikko: T: Omenaa, tupakkaa, läheltä punaviinimäisyyttä.  M: Ensipuraisussa aavistus makeutta, kuivattua papaijaa, jälkifiilis suuta kostuttava, parempi kuin 15yo ja 18yo:ssa. Mikon pisteet: 84.


Savua vai ei? Monet maistelunuotit netissä löysivät kyllä selkeän savun tästä, joten kyseessä lienee epäilemättä turpeistettu mallas. Oma nenäni ei moista löytänyt mistä lienee kuitenkin enemmän syyttäminen nenää kuin viskiä. Eläväpullo: 0 - Ville: 1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti