torstai 28. kesäkuuta 2012

Dalwhinnie 15yo, 43 %

Olipa jäänyt blogimaistamatta omastakin hyllystä löytyvä Dalwhinnie 15, joten kyseinen erhe piti korjata. En ole tätä viskiä arvostanut, mutta vähän aikaa sitten maistettuani siinä alkoi olla potentiaalia. Liekö suu sitten kehittynyt arvostamaan pikkuhiljaa kevyempiäkin viskejä? Ville maistoi tämän viskin sokkona, vaikka on toki samaa nektaria ennenkin maistanut.

Dalwhinnie 15yo, 43 %

Tuoksu: Hieman tunkkaista hunajaisuutta, oranssia hedelmää. Kesäistä kukkaa. Alkoholi on mausteista. Osuma nenään on kohtuullisen pistävä. 

Maku: Alkuun mehukas lämpöisyys ja pehmeä suutuntuma, sitten aika pistävä alkoholisuus. Varsin kuivakka ja tyly yleismaku jossa parhaat propsit tulevat mausteisuudesta. Tuoksun kukkaisuus ja kesäisyys eivät siirry 
täysmääräisenä suuhun asti. Suuhun jää miellyttävä hento mausteisuus ja kihelmöivyys. 83.

Ville: T: Keltaista hedelmää, aika terävällä tavalla. Alkoholinen yleisfiba. Lämpöä. Hedelmät alkavat kypsyä, banaania. Ohutta mettä. Yleisilme keltainen. M: Alkuun holi hieman potki, tosin suukin on ollut tänään herkkä. Mutta sitten paljastuu aika kivan makean hedelmäinen ja kukkaisen ruohoinen viski. Suutuntuma on creme brulemäinen hitaasti makua ja makeutta luovuttava. Alkoholikin tasoittuu sittemmin. Banaania. Jälkimaku jää lyhyeksi ja siinä on jotain epäpuhdasta. Tuoksu oli raikkaampi kuin maku. Suutuntuma plussaa, makupuoli miinusta. Holi tuntui turhan iskevältä. Villen pisteet: 83.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti