perjantai 29. kesäkuuta 2012

Glen Spey 12yo Flora&Fauna, 43 %

Glen Spey 12yo Flora&Fauna, 43 %

Tuoksu: Liköörisuklaakarkkista rommista makeutta. Sen jälkeen tryffelisuklaata ja kahvipapua. Kääntyy sitten sikarisuuteen päin. Herkkua ja aivan erilaista kuin mikään aikaisemmin haistamani! Lasin pyörittämisen jälkeen hyvin täyteläisen huumaava paahteisuus. Jos tämä tulee sherrytynskästä, niin hedelmät ovat kyllä kuivuneet pois, mikä ei kuitenkaan ole huono asia. 

Maku: Isosti suun täyttävää rakennetta, jota maltillinen alkoholisuus ryydittää. Tasapainoinen ja hieno viski ilman muuta, josta nyt äkkiseltään on vaikea erotella juttuja. Suuhun jää lopuksi mukava lämpö yli sen, mitä näiltä volteilta odottaisi. Jälleen nousee esille se kysymys, kuinka hyvät pojot voi antaa jos ei erityisesti osaa juttuja erotella. Tuoksu oli tässä kenties sitten kuitenkin parempi kuin maku. Silti jälkimaku on varsin mukavan nugainen ja muistuttaa hieman Highland Parkia. 87. 

Ville: T: Kaakaomaisia ja suklaisia aromeja. Tammisuutta. Potentiaalia löytyy kyllä. Kypsää hedelmää. M: Kivan pehmeä ja täyteläinen suutuntuma. Miellyttävä juoda ja ottaa vastaa sitä lämpöä, jota tämä tuottaa. Tynnyrisyyttä, kevyttä kypsää hedelmää, mutta tämä ei ole erityisen luonteikas. Pehmeää hedelmätorttua kermarahkan kera. Ryhtiä ei oikein löydy, joka kantaisi pidemmälle. Valtava pettymys tuoksun jälkeen. Villen pisteet: 82.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti