torstai 31. toukokuuta 2012

Bunnahabhain Cruach-Mhona batch No 1, 50 %

Harvaa kiinnostanee, mutta kerrottakoon silti: Cruach-Mhona tarkoittaa läjää kuivuvia turvepaakkuja. Nokkelimmat jo arvasivatkin, että turpeistettu viski on kyseessä. Tämä on myös NAS ja epäilemättä varsin nuorta. Kun kuitenkin härkä sarvineen auliina odotti ja edellinen maistettu nuori Bunna oli herkkua, eikä viski kaiketi pullossa enää liiemmin kypsy, niin piti maistaman.

Bunnahabhain Cruach-Mhona batch No 1, 50 %

Tuoksu: Bunna 12yo:n tuttua epäpuhdasta hedelmää ja bensaa. Poltettua muovia. Lasia pyörittäessä voimakas mausteisuus iskee nokkaan: kuivaa savua. 12yo:ta suoviivaisempi savuisuus, mutta epämiellyttävä hedelmä on kuitenkin taustalla. Ei kutsu maistamaan.

Maku: Hedelmäistä tuntumaa alkuun, sitten holi iskee isosti. Kun siitä toivutaan, suuhun jää ihan mukava turpea fiilis, mutta ei kauheasti asioita kuitenkaan. Villen assosioimana voin tunnistaa myös lakritsin, mutta nimenomaan lakritsina, en laphroaig-tyylisenä lyijynä. Paranee lasin edetessä: 2 cl olisi tätä helposti liian vähän. Voltit ovat alkusäikähdyksen jälkeen itse asiassa aika kivasti kohdallaan: ei tarvitse lisätä vettä. Jälkimaussa ei mitään suuria juttuja. Tasainen kaatoviski, josta maksaisin 35e/puteli mökille mukaan otettavaksi. Maussa on sellaista tiettyä epämiellyttävyyttä, josta en pääse eroon ja jonka yhdistän Bunnaan. Joku muu voi silti kyseisestä ominaisuudesta pitää. 83.

Ville: T: Navettaa, punaista ylikypsää hedelmää, poljettua vadelmaa, marjaisuutta. Maatuneita asioita. Potkua löytyy. M: Ristiriitainen kokemus: ensin tuli tunne, että nyt eivät voltit turhia kursaile, enkä alkuun pitänyt sitä hyvänä. Savua oli ja salmiakkia. Mutta sitten alkoi nousta kivoja makeita juttuja savuisuuden rinnalle. Upgrade tuoksusta ilman muuta. Lopulta varsin mukavia makeita savujuttuja: lakritsaa, lihapiirakkaa. Eikä alkoholikaan pistele enää puolen lasin jälkeen. Tuoksun navettamaiset fiilikset ovat kadonneet. Ei ihan huono. Villen pisteet: 87.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti