perjantai 11. toukokuuta 2012

Kaksi IB-Bowmorea

Maistossa pari nuorta IB-bowmorea. 

Alchemist Bowmore 9yo 1998-2007, 46 %

Tuoksu: Kova, hyvin kuivan alkoholinen, sitruksinen, puhdaspiirteistä turvetta, ei niinkään savua. Puuta. Tuntuisi siltä, että vesi voisi avata hieman. Sittemmin hieman suolaisiakin lihaisia vivahteita. vesi avasi ja toi mukaan keltaisen oranssia hedelmää.

Maku: Kova suutuntuma, selkeä kuiva puusavu läsnä, nuotiota. Hedelmät alkuunsa loistavat poissaolollaan. Jälkimaku edelleen puinen, mutta ruohomaisia yrttimäisyyksiä täynnä: ei huono. Yleisesitykseltään silti aika kova ja rajoittunut: makukin haluaa vähän vettä. vesi tuo mukaan tummempaa makumaailmaa: syvempää samettista savua. jälkimaussa sen myötä myös mukavaa sitruksisuutta. Tietty happo osaa täyttää suun kyllä hyvin. Jälkimaku on tässä herkkua ja ansaitsisi ysillä alkavat pisteet. kuitenkin pliisu tuoksu ja alkumakujen vähyys pudottavat tuomion: 89.

Ville: t: Kuiva, savu nousee sinisempänä. Sulkeutunut tuoksu. Odottava ensikosketus. M: Avautuu 
paljon enemmän juttuja kuin tuoksussa. Täyttää suuta, mukava keskiöljyinen viskositeetti. savu nousee mukavasti hedelmien kanssa ja jää pitkään suuhun. hedelmät karvaampaa puolta, hedelmän kuorta. mausteisuutta ei löydy. Maukas. Maku parempi kuin tuoksu. tuoksu verotti pisteitä. villen pisteet: 86.Liquid sun Bowmore 11yo 2000-2011, 46 %

Tuoksu: Alkuun kauempaa haistettuna makea karkkimaisuus, makeaa omenaa, karambolaa. päärynää, aitoa vaniljaa. Alkoholi huomattavasti pehmeämpää kuin 9yo:ssa. Lasia enemmän pyörittäessä holi nousee voimakkaampana, mutta edelleen erittäin pehmeänä. Lupaava tuoksu! Savu loistaa poissaolollaan. 

Maku: Pehmeä suutuntuma, maistuu kuin viiniviimeistelty viski: Caol Ilan DE? Holi todella pehmeä, jopa pliisu. Makumaailma kuitenkin yksipuolinen. Vasta jälkimaussa tulevat tutut bowmore-fiilikset: hento sitruksisuus ja possuisuus. Ei kuitenkaan tarpeeksi holin antamaa voimaa: vähän pliisu yleisesti ottaen. Lopussa kuivan notskisavun tuntua, joka on tämänkin kohdalla se paras osa. 86.

Ville: t: Vihreää nallekarkkia. Huomattavasti makeampi kuin 9yo. Selväpiirteisempi savu. Keltaisia makeita hedelmiä. Lasissa olon jälkeen makeus ja keltaisuus korostuvat. M: Pehmeämpi kuin edellinen: makean täyteläinen ensikosketus Ei kuitenkaan vailla alkoholia. Savu tulee tuoksua voimakkaampana: tuttu bowmore-savu. makeus kuitenkin hallitsevana: siirappiin säilöttyä hedelmää. Vähän kaipaisi mausteisuutta lisää. Nyt hieman neilikkaisuutta/maustepippuria, mutta ei muita täydentäviä mausteita. Lopuksi jää lyhyeksi. Vaikka haluaisin tykätä näistä makeammista niin silti suoraviivainen 9yo miellytti enemmän. Villen pisteet: 85.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti