sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Bunnahabhain 4yo 2005 Exclusive Malts, 57,7 %

Oli syytä jälleen testata, onko iällä väliä. Vuonna 2005 perustetun IB-pullottaja Creative Whisky Companyn Exclusive Malts -sarjan Bunnahabhain on viettänyt tynskässä vaivaiset neljä vuotta, ja mitään muuta tietoa tästä omituisesta samplesta ei sitten ensihätään ollutkaan. Odotukset eivät myöskään olleet erityisen korkealla, koska omaan lasiini eksyneet Bunnat ovat olleet pettymyksiä yksi toisensa perään.

Bunnahabhain 4yo 2005 Exclusive Malts, 57,7 %

Tuoksussa kumia, autonrengasta, jotain ruskeankeltaista. Savuakin löytyy sittemmin aika voimakkaasti. Savu on raikasta ja öljyistä, kovaa, mutta puhdasta, ei hiilistä. Herkkutuoksu 4-vuotiaaksi! 

Maku: Alkuun pieni odotus, sitten tuoksun savu leviää pehmeänä kerroksena suuhun. Vasta hyvän tovin jälkeen holi nousee pehmeänä ja portaattomasti voimistuen saaden miehen hieman kyyneliin, mutta armahtaen sitten lempeällä tasoittumisella ja liukumisella mokkaiseen pehmeyteen. Tämän viskin alkoholikäyrä on kyllä Gauss, mutta muistuttaa suomalaista tunturimaisemaa pikemminkin kuin ärhäkämpien viskien vuorenhuippuja. Alkoholin jälkeen suuhun ei jää paljoa asioita, mutta ne jotka jäävät, ovat herkullisia: ruskeaa sikarilaatikkoa, luonnetta, maitokahvia! Käsittämättömän pehmyt voltteihin nähden ja todistaa kyllä vahvasti nuoren viskin mahdollisuuksista! Maku on upgrade tuoksusta. Ostoslistalle. 92.

Ville: Tuoksu: Vieno savu, mutta ei erityisen vahvasti kehittyneenä. Ehkä jotain kilchoman-savun tuntua? Kiinnostava ilman muuta. Jotain nahkaista. Kuitenkin täysiverinen Islay. Ei ponsumaisia epäpuhtauksia, joita monissa todella nuorissa viskeissä on. sittemmin bourbon-vaniljaa. Maku: Tämä on juuri sitä, mitä yksioikoisen savuviskin pitää olla: ei liikaa asioita, mutta kaikki olemassa olevat jutut ovat loistavasti balanssissa, selväpiirteisiä ja yksinkertaisia. ehkä kertoo vielä juojastaankin, että arvostaa 
selväpiirteisyyttä: pitää tietää, mitä juo. Yrttisyyttä siten, että vielä tykkään siitä ilman, että muuttuu tunkkaiseksi. loppukaneetti: huikeen siisti. Villen pisteet: 88.

1 kommentti:

  1. Joo oli kyllä hieno viski. Kilchomanien lailla tämä viski osoitti, että jos laatu on kunnossa, ei savuviski tarvitse pitkiä kypsytyksiä ollakseen todella maukas. Samoin tämmöisten juominen silloin tällöin pitää ikäsnobbailut kurissa. Tosin UISGEssa juotu Bunnan reilu 30v. IB - olisko ollut Duncan Taylorilta - oli sekin oikein mainio.

    VastaaPoista