torstai 10. toukokuuta 2012

Edradour Caledonia 12yo, 46 %

IB-pullottaja Signatoryn omistama Edradour on Skotlannin pienimpia tislaamoja. Tämä oloroso-sherrytynskässä kypsytetty Caledonia on siltä 2009 lanseerattu rajoitettu julkaisu. Maistettu Black door pubissa, jossa hinta oli kuukauden tarjouksena 4,50 € / 2 cl. Black doorin viskilistan puute on muuten harmillinen juttu. Pulloja on hyllyssä kunnioitettava määrä, mutta tarkemmista tiedoista tai hinnoista ei ole mahdollista saada tolkkua kuin yksi kerrallaan kysymällä mikä taas aiheuttaa usein kiireisessä baarissa ruuhkaa ja baarimikossa huokailua kun täytyy koneelta tarkistaa yksittäisiä pulloja. Itse menisin pubiin mieluusti siten, että ottaisin jonkun juoman eteeni ja ryhtyisin sitten syventymään viskilistaan tarkemman kattauksen kartoittamiseksi. Black door ei siis ainakaan minulle saa myytyä sitä määrää viskiä kuin listan kanssa saisi.

Edradour Caledonia 12yo, 46 %

Tuoksu: Merellisen suolainen sherrytunkkaisuus, pölyisyyden alla sitten punaisia hedelmiä. Tuoksuu vanhalle sherrytynnyrille, mikä ei ole niin positiivista.

Maku: Hyvin pehmeän lämmin sherryisyys, johon tulee mukaan suunkuivattavuutta ja loppuun makeutuvaa punaista marjaa. Suutuntumassa on voimaa, jykevyyttä ja luonnetta vaatimattomiin voltteihin nähden. Turpeisuuttakin löytyy. Maku on selvä upgradeaus tuoksusta. 86.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti