keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Laphroaig PX Wood, 48 %

Laphroaigin PX-cask on tislaamon tuorein sherryviimeistelty tuotos edesjuodun Triplewoodin tilalle. Triplewood ei omaan suuhuni oikein koskaan istunut, tai ainakaan se ei mielestäni onnistunut tuomaan herkulliseen Quarter Caskiin mitään lisää hieman päälleliimatulla sherryllään. Katsotaan, onnistuisiko PX Wood tässä paremmin. Triplewoodin tavoin tämäkin on siis käytännössä Pedro Ximenez -viimeisteltyä Laphroaig Quarter Caskia.

Laphroaig PX Wood, 48 %

Tuoksu: Sherryvaikutus tuntuu ensimmäisenä. Lämmin ja savuinen siellä alla. Makea. Taittuu sitten suklaan suuntaan.

Maku: Pehmeä punainen ja makea versio Quarter Caskista: sherryisyys on maltillisempi kuin tuoksussa: kyllä tämä tyylipuhdas savuviski on. Punaisuus tuo kuitenkin mukavan lisän eikä siinä ole välillä sherryn tuomaa likaisuutta. Muistikuvien varassa verraten todella paljon parempi kuin Triplewood. Jälkimaku jättää tuhkaisen kihelmöivän tuntemuksen. tämä on selkeämmin punainen savuviski kuin viiniviimeistelty versio savuviskistä. Toimii. 91.

2 kommenttia:

 1. Maistoin tän laivan taxfreessä (hieno palvelu TallinkSiljalta muuten tuo kaupan maistelukaappi) ja oli kyllä pieni pettymys. Tosin maistelu tapahtui melko pian bulkkilounaan ja punaviinilasillisen (sekä viihdepainotteisen illan...) jälkeen. Lisäksi juuri tätä ennen maistoin toisen viskin ilman mahdollisuutta neutraloida suuta vedellä tai leivänmurusella. Näissä olosuhteissa kyseessä oli "vain" ihan hyvä Lappari. Sherry oli hyvin vienosti taustalla, eikä tuote muistikuvien varassa eronnut juurikaan normi QC:stä, joka kyllä on aina maistunut. Hyllyyn jäi. 87 p.

  Niin ja se ensimmäinen viski oli Auchentoschan Cooper's Reserve, joka oli pienempiin odotuksiin suhteutettuna varsin positiivinen yllätys. Ei mikään ihmeellinen, mutta kelpo nektaria. 85.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja Mikko oli tuo anonyymi kommentoija...

   Poista