tiistai 28. toukokuuta 2013

Glendronach 17yo 1995 TWE Exclusive, 56,6 %

Glendronach 17yo 1995 TWE Exclusive, 56,6 %

Tuoksu: Makeaa punaisuutta, boysenmarjaa/karhunvatukkaa (tai niitä muita vastaavia hassuja isoja tuntemattomia marjoja), vanhaa asemahallia, hentoa kengänpuhdistusainetta (erittäin hyvällä tavalla), suklaisuutta. Hienostunut ja kutsuva tuoksu. Voimaa sopivan hennolla tavalla.

Maku: Tummasuklainen laskeutuminen suuhun. Odotuttaa pitkään, sitten alkoholi alkaa kihelmöidä tuoden kuitenkin ensialkuun aika vähän muita juttuja. Sitten tummanruskeat/punaiset tuntemukset nousevat: nahkaa, tummaa ylikypsää kirsikkaa. Hieman sulkeutunut makumaailmaltaan, vaikkakin voimallisuutta tuntuisi löytyvän. Tuntuisi tarvitsevan vettä. Maku ei täysin lunasta tuoksun asettamia lupauksia. (tämä saattaa tosin mennä myös pahan kaulan piikkiin). Toivoisin tähän enemmän marjaa ja raikkautta. Nyt viski tuntuu aavistuksen synkältä ilman, että herkullisia ruskeita elementtejä olisi riittävästi mukana. Herkullisen runsaassa jälkimaussa silti aistii kunnioitettavat vuodet tynnyrissä, ja se jättää sellaisen fiiliksen, että makumaailmakin voisi tuosta kaulan juonnin jälkeen vielä avautua. Silti ehkä pieni pettymys odotuksiin nähden. 87.

Kommentti: Tällä kertaa oli selvästi päivä, jolloin alkoholi ei tuntunut missään. Siitä syystä tässä ei ole liikoja mainintoja alkoholisuudesta ainakaan huonossa mielessä. Jos omistaa linnun, juottaa sille maitoa ja etsii nyt sopivaa korviketta, niin tämä Dronach voisi siinä mielessä toimia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti