maanantai 13. toukokuuta 2013

Ardmore 25yo, 51,4 %

Ardmoresuoran viimeisenä maistossa kunnioitettavaan ikään ehtinyt 25-vuotias OB-pullote. Maistoin tätä pienen naukun Cinderellan viskimessuilla ja ostin pullon sen perusteella. Ennakko-odotuksia siis on.

Ardmore 25yo, 51,4 %

Tuoksu: Alun yleistuntuma selkeän keltainen: vaniljaa, bourbonfiiliksiä. Lempeää fudgea. Lasin pyörittämisen jälkeen huumaavaa mausteisuutta, myös ehkä lisääntyneen alkoholituntemuksen ansiosta. Mandariinia. (Dalmorelle tyypillistä?) kumisaapasta. Toisaalta pehmeän lempeä, toisaalta kirpakankin raikas. Erittäin monipuolinen ja herkullisen lupaava tuoksu, joka vihjailee tämän olevan iso viski.

Maku: Tanniinisen kuiva on ensituntuma. Palanutta puuta, alligaattoricharrausta. Hedelmiä toivoisin alkuun hieman enemmän. Rakenne on kyllä hieno: syvä, suun täyttävä, tumman mausteinen. Tuntuu kuitenkin siltä, että tarvitsee vettä. Veden jälkeen rakenne aukeaa entisestään ja mausteinen kihelmöinti jatkuu suussa ikuisuuksia. Kuitenkin tuoksusta löytyneet hedelmät puuttuvat tästä. Tilalla on multaa, Maanläheisyyttä ja suuntäyttävyyttä. 89.

Kommentti: Maku ei lunastanut odotuksia eikä tämä viski tällä maistolla ollut siitä maksetun 150 €:n väärti. Täytyy palata asiaan vielä myöhemmin, mikäli tuntemukset muuttuvat.

1 kommentti:

  1. Tässä päästiin jälleen aika hyvään konsensukseen. Tämä maistui jo oikein hyvin, mutta yhdyn kommenttiin että ei 150 euron arvoinen hövelilläkään tuulella.

    T: Makeutta lisää, palanut kumi on tästä jo kadonnut. Lupaa tuoksun puolesta hyvää. Hieman pastirol-omenaa myös tässä. Raikkautta ja kirpeyttä. Erittäin hyvä! M: Paljon kaikenlaista kivaa: ensimmäiseksi toffeisuutta, sitten savun aromia, keltaista raikkautta ja samalla makeutta. Kestävä maku. Mausteisuutta. En välttämättä veikkaisi, että tämä on 25yo: tukevuutta ja rodukkuutta voisi siihen nähden olla lisää. Vesi tuo lakritsaisia fiiliksiä. Monipuolinen ja pitkä maku. Mikon pisteet: 88.

    VastaaPoista