keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Ardmore 9yo 2003/2012 The Ultimate, 46 %

Maistossa nuorekasta Ardmorea.

Ardmore 9yo 2003/2012 The Ultimate, Hogshead 800634, 301 bottles, 46 %

Tuoksu: Alkuun autonkumia, palanutta muovia. Likaisuus kuitenkin hyvin hallinnassa. Kova metalliteollisuusfiilis, eikä tämä ihmeemmin anna itsestään alkuun mitään. Kenkälankkia. Raakaöljyonnettomuudessa tahriutunutta lintua (joku keskisuuri siivekäs, lieneekö hanhi?). Ei erityisen herkullinen.

Maku: Ensin hyvin pyöreä, jopa vetinenkin suutuntuma. Herää kysymys, onko tämä viskiäkään? Sitten kuitenkin mukava mausteisuus ja savuisuuskin leviävät suuhun yllättävän voimakkaasti, jopa hieman pistävästi. Rakenne on öljyinen, mutta silti ohut. Lakritsi nostaa päätään jälkimaussa jättäen suuhun hyvinkin mustan rautaisen tunnelman. Tässä on kova bourbonrunko, mutta kaipaisin lisäksi jotain hedelmää tasapainottamaan kovaa metallisuutta. Vähän jää sellainen fiilis, että single cask on jouduttu lantraamaan 46 %:iin, koska muuten menisi liian kitkeräksi. Viimeisellä huikalla laitettu vesitippa toi ehkä hieman lisää jälkimakua. 82.


2 kommenttia:

  1. Jep, jep. Tässä päädyttiin samoihin pisteisiin... Viski oli itselleni osoitus siitä, että huonon ensivaikutelman (tuoksu) perusteella ei vielä kannata tuomita kokonaan kadotukseen.

    T: Savuisuutta, terävää ja epämiellyttävääkin petrolisuutta. Häivähdys vatsahappoa. M: Öljyisyys oli kadonnut mausta. Lakritsaista savua. Selvästi miellyttävämpi kuin tuoksu. Myös pientä sherryvivahdetta. Jännä kombo. Maitosuklaata. Jälkivaikutelma kuiva. Tervapastillia. 82.

    Mikko

    VastaaPoista
  2. Grappamaista raakatisleen makua mutta pehmeänä. Yhdyn vetiseen alkumakuun. 85

    VastaaPoista