torstai 23. toukokuuta 2013

Glendronach Cask Strength batch 1, 54,8 %

Glendronachin tuore ikämerkitsemätön tynnyrivahvuinen viski on saanut hyvän vastaanoton yleensä niin nahkeasti NASseihin suhtautuvalta viskiväeltä. Täytyi siis kokeilla. Batch ykköstä on Uisgessa saamieni tietojen mukaan valmistettu 12000 pulloa ja viski on kypsynyt kuusi vuotta ex-bourbonissa, jonka jälkeen sitä on finistelty 4 vuotta fifty-sixty sekoituksella PX- ja Oloroso-sherryissä. Batch kakkonenkin on jo ilmestynyt.
 
Glendronach Cask Strength batch 1, 54,8 %
 
Tuoksu: Alkuun hieman tunkkaisuutta, villasukkaa? Sitten sitruksen kuorta. Ja pikkuhiljaa vaaleanruskeampia sävyjä: toffeeta, katajanpihkaa. Tummaa kirsikkaa. Punaisuus on aika kivasti taustalla oleva juttu, ei niinkään päällelyövä tuoksu. Tämä on sopivalla tavalla tumma, mutta myös raikas. Ainakin tuoksun perusteella viskin nuorehko ikä näyttäytyy raikkaudessaan hyvässä valossa, eikä ohuuden vaikutelmaa synny.

Maku: Samettinen laskeutuminen suuhun, odotuttaa aika pitkään. Sitten alkoholin myötä maut alkavat levitä suuhun laajana mattona: punaisia mehukkaita marjoja sekä maitosuklaan ja toffeen pehmeyttä. Myös syvän punaisia jopa lyijyisiä tuntemuksia tislaamolle tyypillisesti. Karhunvatukkaa. Suutuntuma tuoksua mukaillen varsin raikas, mehukas ja nuorekas. Alkoholikin toimii tarjoiluvoimakkuudessaan maittavasti. Tämän viskin eduksi on ilman muuta sanottava yhtenäinen tarina tuoksusta jälkimakuun saakka. Tuntuu, että paketti on aika lailla valmis ja lisäkypsyttely voisi tuoda vain syvyyttä lisää. Mukava raikkaus ja herkullinen marjaisuus täyttävät suun jälkimaussa sopivalla tanniinisuudella höystettynä. 89.
 
Toteamus: Plussaa äärimmäisen tyylikkäästä pullosta!
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti