maanantai 22. huhtikuuta 2013

Glenmorangie Quinta Ruban, 46 %

Maistossa perusrangen Glenmorangie. Tämä on viimeistelty portviinitynnyrissä, mitä maistaja ei maistohetkellä tiennyt. 
 

 
Glenmorangie Quinta Ruban, 46 %
 
Tuoksu: Raikkaan punainen karkkinen tuoksu kauempaa nuuskuteltaessa. Anista tai muuta vastaavaa raikasta yrttisyyttä. Lasin pyörittämisen jälkeen jopa pirskahtelevan roséviinimäistä raikkautta. Kesäistä kukkaisuutta, hyvin hentoa mesimäisyyttä. Pehmeän punaista marjaisuutta. Silti rauhallinen ja seesteinen. Kuin ylioppilasneito kukkamekossaan.

Maku: Kuivattaa jonkin verran suuta puisella tanniinisuudellaan. Tanniinit pysyvät kuitenkin aisoissa ja tuovat lähinnä viskille ryhtiä. Nahkaisiakin elementtejä. Alkoholi on hyvin pehmeää ja tuottaa vain pientä kihelmöintiä suuhun. Hyvin helppo ja miellyttävä ensituntuma. Raikkaanpunaista kukkaisuutta tuoksun mukaisesti. Maku ei sitten kuitenkaan aukea oikein mihinkään suuntaan. Jälkimaku on myös hyvin maltillinen ja rajoittuu lähinnä kihelmöinnin tunteeseen suussa. Kevyt ja raikas kesäviski, joka on tarinassaan johdonmukainen niin nimensä, rubiininpunaisen värinsä, tuoksunsa kuin makunsakin suhteen. Kun kesäviskien saralla on kuitenkin tottunut keltaisiin juomiin, asettuu tämä keltaisten bourbonvaikutteisten ja punaisten sherryvaikutteisten viskien välimaastoon. Viskien Rosé siis. Omaan suuhuni Glenmorangie toimii keltaisena paremmin. Tunnistettavimmin tislaamo on mukana tämän mausteisen kihelmöivässä jälkipotkussa. 83.

1 kommentti:

  1. "Kuin ylioppilasneito kukkamekossaan."

    Ilmankos tämä maistuikin niin hyvin. :D

    Eihän tämä mikään erityisen roteva tai rodukas pullote ole, mutta kohtuu monipuolinen, puhdas ja miellyttävä kuitenkin. Täyttää mukavasti punaisten kesäjuomien kokoisen aukon hyllyssä. Hila-suhteelta myös koko lailla hyvä. 87.

    M

    VastaaPoista