keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Gastropub Stone's ja Highland Park

Kävin tuossa päivänä muutamana olusella ja burgerilla Gastropub Stone'sissa, ja kiinnitin huomiota myös paikan kohtuulliseen viskivalikoimaan. Hyllyssä oli muutamia peruspulloja, mutta tämän lisäksi viisi Mackillop's Choicea, joista piti palata pari maistelemaan. Ennen viskejä täytyy itse paikasta todeta, että tunnelma siellä on mielestäni hyvä, palvelu pelaa ystävällisen rennolla tyylillä ja olusia on hanassa ja pullossa mukava määrä. Sen sijaan heidän home made burgerinsa ovat kahden kokeilun perusteella olleet valitettava floppi. Annos on kylläkin näyttävän näköinen, mutta siihen hyvät puolet jäävätkin. Ilmeisen omatekoinen leipä on hankalan mallinen ja liian korppuinen, jotta burgerin syönti säällisesti edes haarukalla ja veitsellä onnistuisi. Täytteiden suurin ongelma on kastikkeen puute: ainakaan niissä burgereissa, jotka minä maistoin, ei ollut oikein minkäänlaista kastiketta. Tuloksena oli suolainen (sinänsä laadukasta lihaa sisältävä) pihvi ja korppuinen sämpylä, sekä minimalistisesti jotain muuta täytettä. Kun hinta on n. 15 €, eikä se sisällä edes pientä määrää ranskalaisia, tunsin itseni ryöstetyksi. Kun tarjoilija kysyi, maistuiko, mainitsin, että vähän kuivaa oli, niin vastauksena oli, että he haluavat tuoda lihan maun esiin. Voi siis olla, että tämä on mielipidekysymys, mutta lounaaksi syömäni possunniskaburgeri ei ollut sen parempi, ja ruokaseuralaiset jakoivat nämä ajatukset. Tämä on erityisen harmi, koska konsepti ja muut palikat ovat hyvin kohdillaan. Jos bursaa menee, niin minä olen väärässä, mutta jos ei, niin toivoisin, että noita hieman pimpattaisiin. Kastikkeesta/majoneesista voi aloittaa. Mutta koska viskiblogissa ollaan, niin maistossa oli: 

Mackillop's Choice Highland Park 1991/2007 sherry wood, 53,9 % (hinta: 5,80 € / 2 cl)

Tuoksu: Alkuun kevyt hedelmäisyys, sitten pehmeän syvä sherry. Makea, mutta kuitenkin mineraalinen merellisyys taustalla. Tislaamo on löydettävissä, mutta pehmeä sherry on tässä ob-pulloja enemmän esillä. Marjaista fudgea. Kutsuva tuoksu ilman muuta.

Maku: Luonnetta ja voimaa, rotevuutta alkoholissaan, mutta maut aika piilossa. Ensimaistolla menee vain miehekkääseen pubikategoriaan. Vesi tuo tislaamoa esiin: hentoa huumaavuutta ja kihelmöintiä erityisesti jälkimakuun. Pientä banaanisuutta. Silti vähän vajaaksi jää. Tuoksu lupasi enemmän. Tämä toimii kuitenkin aika kivasti oluen kylkiäisenä tuoden kivan pienen makeuden mallasiltaan. 83.

1 kommentti:

  1. Viskivalikoima tuolla tosiaan on ihan mukiinmenevä. Mutta viskituntemuksen saralla paikka ei ainakaan yksittäisten työntekijöiden osalta loista. MacKillop's Choicen Mortlachia tilatessa piti sormella osoittaa hyllystä, mitä haluaa, kun baarimikko ei tuntenut myymiään tuotteita nimeltä...

    Ruokapuolen konsepti on musta kiva, kun lisukkeet tilataan erikseen, mutta korkea hintataso vie hyvältä idealta vähän pohjaa pois.

    Mikko

    VastaaPoista