torstai 27. joulukuuta 2012

Kilchoman Inaugural 100 % Islay, 50 %

Takaisin lomalta netin ulottumattomista ja viskihommat jälleen käyntiin. Kilchoman on lähtenyt lyhyen tislaamohistoriansa alusta asti tekemään asioita käsityöperiaatteella. Tästä ensimmäinen kokonaisvaltainen taidonnäyte on nyt käsillä oleva viski, joka on kaikilta työvaiheiltaan Islaylla valmistettu. Moinen on näinä viskinvalmistumisen automatisoitumisen ja keskittämisen aikoina varsin harvinaista, joten propsit siitä. Toki näiden puhtaiden Islay-pullotteiden (joita hiljan on ilmestynyt 2nd edition) hinnat ovat 3-vuotiaaksi viskiksi varsin tyyriitä. Ensimmäisestä versiosta tehtiin myös tynnyrivahvuinen vaihtoehto, josta pyydettiin käsittääkseni päälle kahtasataa per leka. Aikamoista.

Kilchoman Inaugural 100 % Islay, 50 %

Tuoksu: Maukasta savua, tasapainoinen joskin yksipuolinen kaveri. Ilman rinnalla olevia useampia benkkuja ei mitään saumaa tehdä sen kummempia vertailua. Mutta maukas.

Maku: Vahva pisto suuhun, voimakas, mutta tasapainoinen esitys. Todella paljon luonnetta alkoholiprosenttiinsa nähden (toim. huom. oletin, että on 46 %. Oikeilla prossilla voima on hyvin linjassa voltteihin). Jälkimaussa myskistä tummuutta. Savun tuhkaisuus jopa ylitsepursuavaa. 88.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti